• La Teatrul „Toma Caragiu”, din Ploiesti, a avut loc o noua dezbatere publica in cadrul proiectului „Democratia in randul tinerilor”, initiat de Asociatia „Viitorul tinerilor”, care se adreseaza cetatenilor, liceenilor, dar si alesilor locali din judetul Prahova, scopul fiind educarea, sensibilizarea si implicarea acestora in acte si decizii care trebuie adoptate la nivel local.
Chiar daca nu toate institutiile au dat curs invitatiei de a participa la aceasta dezbatere, Vasile Porumbaru, presedintele Asociatiei „Viitorul tinerilor”, i-a indemnat pe cei prezenti – majoritatea elevi – sa fie responsabili, sa se implice mai mult in transformarea societatii in care traiesc prin combaterea discriminarii fata de tinerii defavorizati si sa se faca auziti prin formarea unor grupuri de initiativa, care sa aiba acelasi scop. Cat ii priveste pe liceenii prezenti, acestia au afirmat ca si-ar dori, printre altele, mai multe spatii verzi, dar si intretinerea, mai buna, a celor care exista deja in Ploiesti.
In prezent, Asociatia „Viitorul tinerilor” colaboreaza cu Primaria Ploiesti pentru gasirea celei mai bune modalitati de a accesa fonduri europene in vederea infiintarii unui Centru pentru Tineret in municipiu.
• Ploiestenii care au depus solicitare la Primarie, in vederea atribuirii unei locuinte, sunt obligati sa-si actualizeze dosarul. Este cazul chiriasilor din imobilele nationalizate – care au facut obiectul legilor proprietatii si al celor care au cerut atribuirea unei locuinte sociale. Acestia vor trebui sa se prezinte, pana pe data de 30 noiembrie a.c., la Serviciul Locuinte Sociale Comunitare (pe strada Gh.Gr.Cantacuzino, nr. 46) cu documentele din care sa se poata stabili veniturile, cat si cu alte dovezi, in cazul in care exista modificari ale situatiei materiale, in comparatie cu aceea existenta in dosarul initial.
Masura vizeaza intocmirea listelor de prioritate valabile pentru anul viitor.
Hermina POSTA