7 ianuarie nu a insemnat doar ziua “Ionilor” din familia Asesoft: Ionel Dodoc, Ion Iacobescu (tatal presedintelui si unul dintre membrii fondatori ai acestei echipe), Ionut Iordachescu (director in cadrul companiei Asesoft si un apropiat al echipei) si Ionut Georgescu. Tot pe 7, in Serbia, s-a sarbatorit Craciunul pe stil vechi. Vladimir Arnautovic si Zoran Osmokrovic au fost la biserica din Kladovo, au asistat la clasicul foc de tabara si la artificii si i-au invatat pe ceilalti jucatori urarile de Craciun in limba sarba: “Hristos se rodi!” (n.n. “Hristos s-a nascut!”), “Vaistinu se rodi!” (n.n. “Adevarat s-a nascut!”).
Meniul pentru campioni a fost unul special, iar antrenorul si conducatorul de joc ai lui CSU si-au pus aceeasi dorinta: Asesoft, castigatoare a eventului la final de sezon!
Burlacu, lasat acasa pe ultima suta de metri
Desi trebuia sa faca deplasarea in Serbia, pivotul roman, Catalin Burlacu, nu a primit “verde” din partea medicilor. Astfel, el a ramas in Ploiesti si urmeaza un program bine stabilit in sala de forta, neavand deocamdata permisiunea de a alerga. Burlacu este tinut sub observatie, dar nu se stie cu exactitate cand anume va reveni pe parchet. Este posibil ca el sa fie indisponibil intreaga luna ianuarie.
Demiteri pe banda rulanta
Baschetul a inceput sa semene cu fotbalul in ceea ce priveste lejeritatea cu care antrenorii sunt concediati. Mai intai a fost Mihai Corui: demis din functia de antrenor de la BC Tg. Mures, reinvestit ca director tehnic dupa o scurta perioada, iar acum principal la Gaz Metan Medias, dupa ce Mladen Jojic a fost inlaturat alaturi cu patru jucatori. Unul dintre ei, Zeliko Bubanja, se va intoarce la fosta sa echipa, BCA Pitesti, in calitate de “secund” si jucator.
Ultima bomba vine insa de langa aeroportul din Otopeni. Miodrag Perisc a fost dat afara, infrangerea cu Craiova si forfait-ul primit dupa meciul cu Asesoft (n.n. cand Otopeniul a jucat cu cinci straini) suparandu-i pe managerii clubului din Ilfov. Ei vor anunta in aceste zile numele noului tehnician. Sa fie vorba despre Mladen Jojic? Vom vedea.
Ionut GEORGESCU