75 de milioane de euro pentru transferul lui Messi la Juventus
Formatia italiana Juventus Torino este dispusa sa ofere aproximativ 75 de milioane de euro pentru a-l transfera pe atacantul argentinian Lionel Messi, de la FC Barcelona, potrivit editiei online a Tuttosport. “Messi la Juventus, un vis posibil. Acum este de neatins, dar Barcelona este dispusa sa-l vanda mai tarziu, mai ales ca proprietarii clubului si-au dat acordul si vor strange banii pentru transfer.
Lionel Messi are in prezent o clauza de reziliere de 150 de milioane de dolari. Care este pretul corect? Depinde de momentul in care vor incepe tratativele, dar cel mai probabil se va situa la aproximativ 75 de milioane de euro”, comenteaza cotidianul italian.
Sursa citata scrie ca Juventus va face o oferta pentru Messi, mai ales dupa ce mostenitorul clubului, Andrea Agnelli, a afirmat ca isi doreste sa-l transfere pe atacantul argentinian. Lionel Messi are 21 de ani si evolueaza la Barcelona din 2004, club alaturi de care a castigat doua titluri, Liga Campionilor si Supercupa Spaniei.
Podolski solicitat de mari cluburi
Formatia germana Bayern Munchen i-a fixat suma de transfer internationalului Lukas Podolski la 10 milioane de euro, iar mai multe echipe sunt intereste de el.
“Noi am spus ca vrem o suma in milioane formata din doua cifre, iar daca aceasta nu va aparea, respectivul club nu-l poate transfera pe jucator”, a spus managerul general al lui Bayern, Uli Hoeness. Acesta a adaugat ca FC Koln este interesata de jucator, dar clubul nu este dispus sa plateasca respectiva suma, ci doar 7,5 milioane de euro, potrivit presei germane.
Bayern l-a cumparat pe Podolski in iulie 2006, pentru 10 milioane de euro, iar acesta a fost ales cel mai bun tanar jucator la CM din 2006.
Oficialul formatiei bavareze a afirmat ca spera ca transferul sa se realizeze pana la finalul lunii. Bayern a realizat deja primul transfer, iar croatul Ivica Olic se va alatura echipei din vara.
Tottenham, Manchester City, AS Roma si Marseille sunt interesate de transferul lui Podolski.
Murray a castigat turneul de la Abu Dhabi
Scotianul Andy Murray, al patrulea jucator in clasamentul ATP, a castigat sambata turneul de la Abu Dhabi, dupa ce l-a invins cu 6-4, 5-7, 6-3 pe liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal.
Murray s-a calificat in ultimul act dupa ce l-a invins in semifinale pe Roger Federer cu 4-6, 6-2, 7-6, in timp ce Nadal l-a depasit pe Nicolai Davidenko cu 6-2, 6-3.
Castigatorul acestui turneu demonstrativ a primit un cec in valoare de 250.000 de euro. Sezonul ATP va debuta pe 5 ianuarie cu turneele de la Doha, Chennai si Brisbane.
Rezultate surpriza in Cupa Angliei
Formatiile Chelsea si Southend au remizat sambata, scor 1-1, in turul III al Cupei Angliei, in timp ce Nottingham Forest a invins cu 3-0 pe Manchester City si s-a calificat in “16″-imile competitiei.
Chelsea a deschis scorul prin Kalou (31), dar a fost egalata de Clarke (90).
Marcatorul golului egalizator, fundasul formatiei din liga a treia, a implinit sambata 27 de ani.
Intr-un alt meci din turul III al Cupei Angliei, Manchester City, unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, a fost invins cu 3-0 de Nottingham Forest, din Liga a II- a, care a marcat prin Tyson (38), Earnshaw (42) si Garner (75). De asemenea formatia Hartlepool United, din divizia a treia, a invins cu 2-0 echipa de prima liga Stoke City si s-a calificat in “16″-imi, pentru a sasea oara in istoria clubului.
Detinatoarea trofeului, Portsmouth, a remizat cu Bristol City, scor 0-0, urmand ca meciurile terminate la egalitate sa se rejoace.
Federatia de fotbal din Israel a intrerupt campionatul
Federatia de Fotbal din Israel a intrerupt campionatul din cauza razboiului. Oficialii de la Tel Aviv au luat aceasta decizie dupa ce o racheta a lovit stadionul unei echipe de liga a treia. Fotbalistii lui Hapoel Askelon se pregateau sa iasa la antrenament, cand terenul a fost distrus de racheta lansata de militantii Hamas. Imediat ce au aflat de acest incident, oficialii din Israel au luat decizia ca meciurile din campionatul intern sa nu se mai dispute pentru a nu pune in pericol viata fotbalistilor si a spectatorilor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe la 1 ianuarie,
Articolul următorFemei prahovene