Colegiul Medicilor Prahova va analiza, maine, cazul unui copil nascut cu probleme, recent, la Maternitatea Ploiesti. Parintii au reclamat ca bebelusul are o mana rupta si pe cealalta – paralizata deoarece medicii i-au refuzat mamei operatia de cezariana, in conditiile in care copilul era foarte mare si nu putea fi nascut pe cale naturala. Este vorba despre nou-nascutul Claudiei Visan, din orasul Boldesti-Scaieni, care a ajuns in 16 februarie, dupa miezul noptii, la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Ploiesti pentru a naste.
Conform declaratiei tatalui femeii, desi aceasta a solicitat operatie cezariana, dupa zece ore de travaliu, medicii de la maternitate au dus-o in sala de nasteri si au lasat-o sa nasca pe cale naturala.
Colegiul Medicilor Prahova a fost sesizat in scris de catre bunicul copilului si ca urmare reprezentantii acestui for au deschis o ancheta. Presedintele Colegiului Medicilor Prahova, medicul Simona Schnellbach, ne-a declarat ca reprezentantii Comisiei de Jurisdictie nu au primit inca toate documentele solicitate si care sunt necesare in analizarea acestuio caz, dar, se vor intruni, maine, pentru a avea o prima discutie in vederea stabilirii a ceea ce s-a intamplat de fapt in momentul nasterii si daca medicii de la Spitalul Obstetrica si Ginecologie sunt vinovati in vreun fel.
H. POSTA