Olaroiu, dat afara de la Al Hilal,”expulzat” din Arabia Saudita, apoi reconfirmat
Clubul saudit Al-Hilal a anuntat printr-un comunicat ca romanul Cosmin Olaroiu va ramane antrenor principal la echipa si nu s-a pus problema demiterii lui niciun moment, in ciuda informatiilor aparute in cursul aceleiasi zile.
Antrenorul roman, se anunta in presa, a fost dat afara de la Al Hilal. Cu toate ca a avut rezultate, el a fost demis in urma victoriei din finala Cupei Coroanei Printului.
Cosmin Olaroiu a aruncat tricoul de campion pe care era imprimata poza printului Sultan Bin Fahad Bin Abdulaziz, vicepresedintele tarii. Acesta a fost considerat un afront deosebit si un gest inacceptabil. De asemenea, tehnicianul a refuzat sa se prezinte la festivitatea de premiere de dupa finala castigata in fata celor de la Al-Shabab pentru ca nu fusesera invitati toti jucatorii din lot . In plus, romanul a avut un comportament inacceptabil si violent fata de corpul de securitate de la stadion.
“Informatiile care au circulat in privinta deciziei clubului de a-l demite pe romanul Cosmin Olaroiu sunt incorecte”, se arata in comunicatul publicat pe site-ul oficial al lui Al-Hilal.
Oficialii formatiei arabe mai adauga ca ii poarta un respect deosebit printului Sultan Bin Abdul Aziz si ca vor face totul pentru ca fanii sa fie multumiti de rezultatele echipei.
Cosmin Olaroiu a precizat si el in comunicat ca isi cere scuze pentru gestul facut si nu a intentionat niciun moment sa pateze onoarea printului. “Cand am aruncat tricoul cu imaginea printului Sultan Bin Abdul Aziz nu am facut-o in mod intentionat sau deliberat, nici nu m-am gandit vreun moment la asta. Eram foarte suparat pentru ca nu mi-au fost lasati jucatorii sa urce pe podiumul de premiere”. Al-Hilal a castigat Cupa Coroana Printului dupa ce a trecut cu 1-0 de Al-Shabab in finala de vineri. Golul a fost inscris de fundasul Fahd Al-Mofarej.
FIFA va testa meciurile cu cinci arbitri
Conducerea IFAB – Asociatia internationala de fotbal, organizatia ce stabileste regulile jocului, a cazut de acord sa fie implementat, experimental, sistemul cu un arbitru asistent in plus la fiecare poarta incepand cu sezonul viitor. Italia si Franta s-au aratat deja interesate, voluntar, sa gazduiasca experimentul.
“Ideea de a lua un campionat profesionist si de a implementa acest nou sistem pe toata durata sa ar putea fi un lucru bun, ce poate intra in vigoare in martie 2010″, a spus directorul de comunicare al forului mondial, Nicolas Maingot, referindu-se la un sistem cu cinci arbitri. In acest fel, se spera ca se va stabili mai exact corectitudinea unui gol.
De asemenea, organismul international a hotarat sa prelungeasca investigatiile legate de aportul tehnologiei ca posibila solutie in fazele disputate, la un an dupa ce a oprit experimentele. Forurile internationale au respins propunerile de a permite o a patra schimbare in prelungiri si de a extinde pauza la 20 de minute.

Ribery semneaza pentru Barcelona

Impresarul lui Franck Ribery a declarat ca un contract cu Barcelona ar fi fenomenal pentru starul francez. Acesta sublinia ca daca este sa plece undeva din Germania este interesat doar de clubul catalan, in vreme ce Bild am Sonntag scrie ca deja s-a ajuns la un acord pe patru ani. Astfel, Franck Ribery a ajuns la un acord pentru a pleca in Spania de la Bayern Munchen din aceasta vara, iar actele vor fi semnate pentru patru ani, scrie publicatia. “Daca Ribery pleaca, o va face doar pentru o echipa de vis precum Barcelona, unde toti jucatorii sunt vedete. Sa joace pentru Barcelona ar fi fenomenal pentru el”, declara impresarul lui Ribery. Ribery declarase anterior ca el nu crede ca va ramane la Bayern, pana la finalul contractului, care expira in 2011.
Whitmarsh a preluat ¿efia echipei McLaren
Fostul director Martin Whitmarsh a preluat, ieri, de la Ron Dennis, functia de sef al echipei de Formula 1 McLaren, iar obiectivul sau este sa-l ajute pe Lewis Hamilton sa castige titlul mondial la piloti. “De 20 de ani am incercat sa castig curse si campionate, dar de aceasta data simt ceva special. Vreau mai mult ca niciodata sa am succes in noua mea functie. Cu siguranta nu vreau sa fiu omul care a ratat castigarea unul titlu alaturi de Lewis Hamilton”, a spus noul sef al echipei McLaren, Martin Whitmarsh. Dennis si-a anuntat din luna ianuarie retragerea din functie, post pe care l-a ocupat aproape 28 de ani. Britanicul in varsta de 61 de ani va ramane in continuare la McLaren in functia de presedinte executiv. Whitmarsh a ocupat in trecut postul de director executiv, fiind la echipa de Formula 1 din 1989, cand piloti erau brazilianul Ayrton Senna si francezul Alain Prost.