„O dantura sanatoasa, o dantura frumoasa” este titlul unui proiect privind educatia in domeniul sanatatii dentare, desfasurat in judet, si care se adreseaza prescolarilor. Acesta are ca scop formarea deprinderilor elementare de igiena dentara, in randul celor mici, dar si atenuarea fricii lor de stomatolog.
Proiectul este realizat de catre Inspectoratul Scolar, Autoritatea de Sanatate Publica, gradinitele: nr. 30, 40 si 53, «Dumbrava Minunata», «Raza de Soare», «Crai Nou» din Ploiesti si o clinica stomatologica din municipiu.
Proiectul a debutat in ianuarie 2009 si se va finaliza in ianuarie 2010, beneficiari fiind aproximativ 900 de copii din gradinitele respective. Initiatorii sai organizeaza intalniri ale cadrelor didactice si ale personalului medical al clinicii cu copiii si parintii acestora, dialoguri pe teme de sanatate orala, concursuri, vizite la cabinetul stomatologic, controale medicale de specialitate gratuite etc.
In incercarea de a-i determina pe copii sa nu mai aiba teama de vizita la stomatolog, recent, medicii au mers in gradinite, i-au antrenat in jocuri – aducand cu ei chiar si clovni – si abia apoi le-au oferit consultatii stomatologice gratuite. In cadrul activitatilor, parintii au primit chestionare si brosuri pe teme de sanatate orala, astfel incat sa stie cand trebuie dus copilul prima data la stomatolog, cand incep sa erupa dintii de lapte, cand apar dintii permanenti si altele.
Organizatorii intentioneaza sa extinda durata proiectului, precum si grupul tinta, la nivelul invatamantului primar si, la cerere, in alte unitati de invatamant prescolar.
A.M.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAsii de CUPA !
Articolul următorGreva la adversarii campionilor