Prima calatorie in Tara Sfanta de la preluarea pontificatului a Papei Benedict
Papa Benedict al XVI-lea va face prima calatorie in Tara Sfanta de la preluarea pontificatului. El a ajuns ieri la Amman, in Iordania. Prezenta Papei in Iordania starneste unele controverse. Benedict al XVI-lea a atras criticile musulmanilor in cursul vizitei in Germania, din 2006, cand a facut o corelatie intre Islam si violenta, citand un imparat bizantin.
Ulterior, Papa si-a exprimat regretele pentru aceste afirmatii. Posta iordaniana a emis patru timbre cu chipul Papei, pentru a marca aceasta vizita. Dupa vizita in Iordania, Papa va merge in Israel si teritoriile palestiniene.

Viktor Iuscenko a criticat Romania, la Praga

Kievul este ingrijorat si nedumerit ca Romania acorda pasapoarte cetatenilor ucraineni. Declaratiile au fost facute de presedintele Viktor Iuscenko la summitul de la Praga. Potrivit agentiei ITAR-TASS, liderul ucrainean a cerut Comisiei Europene sa investigheze aceasta problema. Iuscenko a avertizat ca eliberarea de pasapoarte romanesti ucrainenilor ‘’poate duce la o situatie imprevizibila’’.
El a declarat ca sustine ‘’formarea unui comitet special in cadrul Comisiei Europene care sa examineze consecintele deciziei partii romane’’. Kievul a acuzat, in mai multe randuri, Romania ca duce o politica agresiva fata de Ucraina, acordand in masa cetatenie romana ucrainenilor din regiunile Cernauti si Odessa.
Ucraina reproseaza Romaniei de mai multa vreme ca incearca sa asimileze brutal minoritatea ucraineana din Romania.
Germania va interzice paintballul
Guvernul german va interzice jocul de paintball ca raspuns la uciderea a 16 oameni in luna martie. Expertii conservatori ai cancelarului german Angela Merkel si Partidul Social Democrat de coalitie au cazut de acord sa scoata in afara legii toate jocurile in care participantii “se impusca “.
Partidele aflate la putere apreciaza ca paintballul bagatelizeaza violenta si risca sa reduca pragul pentru comiterea de acte violente.
Nerespectarea noilor reguli, pe care cabinetul spera sa le adopte inainte de alegerile din septembrie, ar putea duce la amenzi de pana la 5000 de euro. Un adolescent de 17 ani a impuscat 15 oameni in orasul Winnenden, inainte de a se sinucide, in luna martie, ceea ce i-a determinat pe multi germani si politicieni sa ceara inasprirea regulilor privind controlul armelor.
Adolescentul si-a impuscat multe dintre victime in cap cu pistolul tatalui sau. Acesta avea inregistrate 15 arme pe numele sau, dintre care una o tinea in dormitor. Germania a mai intarit o data legislatia in domeniu, dupa ce in 2002, Robert Steinhauser, de 19 ani, a impuscat 16 oameni, iar apoi s-a sinucis. Atunci s-a ridicat limita de varsta de detinere a unei arme la 21 de ani, de la 18, si cerea celor sub 25 de ani sa prezinte un certificat medical si psihologic. Deja detinatorilor de arme li se cere trecerea unor examene, ce pot dura chiar si un an. Noile reguli vor permite autoritatilor si mai multa libertate in a-i cerceta pe cei ce detin arme.
Politia a distrus un laborator mobil de droguri, din jungla boliviana
Politia a distrus un laborator mobil de droguri descoperit in jungla boliviana. Acesta avea capacitatea de a procesa in jur de 50 de kilograme de cocaina zilnic si folosea tehnolgie columbiana. In urma cercetarilor efectuate, politistii au arestat doua persoane.
Statele Unite estimeaza ca productia de cocaina din Bolivia a fost anul trecut de 120 de tone. Bolivia este al treilea producator mondial de cocaina, dupa Columbia si Peru.
Familia Simpsons a ajuns pe cartile postale
Chipurile personajelor din desenul animat “Familia Simpson” vor putea fi admirate de acum si pe cartile postale. Serviciile Postale din Statele Unite au emis o serie de cinci timbre cu chipul personajelor.
Timbrul va costa 44 de centi. Reprezentantii serviciilor postale din SUA primesc, in fiecare an, in jur de 50 de mii de sugestii in legatura cu ce imagini ar trebui sa apara pe timbrele americanilor, dar doar 20 sunt selectionate.”Incercam sa incurajam tanara generatie sa dezvolte interes fata de colectionarea timbrelor” a declarat vicepresedintele Serviciilor Postale americane. “Acest serial de desene animate se difuzeaza de 20 de ani in SUA, fiind cel mai longeviv din istoria televiziunii americane”, a mai spus acesta.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCULISE
Articolul următorCoada pentru Cotroceni