TERMOELECTRICA S.A. Ploiesti a fost invitata la EUROPRAHOVA LIEGE 2009

In paginile ziarului nostru am mai facut vorbire despre aparitia si impunerea in peisajul economic al Judetului Prahova a SC TERMOELECTRICA S.A.Ploiesti. Infiintata in iulie 2002, in baza unei hotarari a Consiliului Judetean – institutie care a si ramas actionar unic al unitatii – SC Termoelectrica a reusit, astfel, in numai sapte ani, sa devina un nume apreciat in serviciile publice ecologice, pentru care este tot mai cautata si, ca atare, isi extinde permanent aria de desfasurare a activitatii. Si este cazul sa mentionam, aici, rolul deosebit pe care managementul firmei – asigurat de inginerii Mihnea Dogaru (director general), si Nicolae Apostoiu (director general adjunct) – impreuna cu sprijinul si indrumarea acordate de catre Consiliul Judetean, inclusiv prin persoana presedintelui Mircea Cosma, l-au avut in devenirea SC Termoelectrica Ploiesti.
Referindu-ne, concret, la domeniile principale de activitate, trebuie sa mentionam astfel, ca in serviciul public de iluminat ecologic si serviciul de salubritate si gestionare a rampelor ecologice pentru depozitarea deseurilor, Termoelectrica nu are rival. Dotarea tehnica de ultima ora pe care si-a asigurat-o, profesionalismul lucratorilor si a specialistilor angajati in prestarea activitatii in cele doua domenii au devenit tot mai cunoscute si, pe zi ce trece, fac sa creasca solicitarile din partea tot mai multor beneficiari. Este astfel de men-tionat faptul ca, in domeniul iluminatului ecologic, Termoelectrica S.A. Ploiesti face modernizari si intretineri ale sistemelor de iluminat public – local, stradal si ornamental – precum si extinderi ale retelelor de iluminat, asigurand astfel montajul si mentenanta acestora. De asemenea, instaleaza si pune in functiune echipamente de comanda si automatizare pentru cresterea eficientei energetice a sistemelor, precum si instalatii si linii electrice aeriene sau subterane – cu tensiuni nominale cuprinse intre 0,4 si 20 kV – si posturi de transformare cu tensiune nominala superioara, de pana la cel mult 20 kV. Iar imaginile alaturate ilustreaza, credem, cum nu se poate mai bine, posibilitatile pe care Termoelectrica Ploiesti le are pentru prestarea unor lucrari de cea mai buna calitate.
Dar domeniul de activitate cel mai dezvoltat al unitatii – care are la baza inspiratia si dorinta sincera a conducerii acesteia si a actionarului principal de a contribui la ecologizarea judetului – il constituie serviciul de salubritate si gestionare a rampelor ecologice pentru depozitarea deseurilor. Dorinta de a se inscrie in eforturile generale de salubrizare a localitatilor judetului – cu atat mai mult cu cat organismele europene ne impun standarde dintre cele practicate in comunitatea continentala – a mobilizat atat fortele creative ale specialistilor din unitate, cat si importante fonduri financiare – proprii, ale Consiliului Judetean si chiar de la Uniunea Europeana – pentru dotarea unitatii cu tehnologii si utilaje specifice, capabile sa duca la indeplinire multe dintre proiectele pe care conducerile S.C. Termoelectrica si Consiliul Judetean si le-au propus in acest domeniu. Este momentul sa mentionam, astfel, ca in Prahova, sunt, deja, zeci de rampe de gunoi neomologate in localitatile judetului, ca unele dintre cele realizate conform standardelor UE sunt deja pline si trebuie inchise, sau ca se cunoaste faptul ca, pe 16 iulie a.c., se va face bilantul realizarilor din Angajamentul Romaniei fata de Uniunea Europeana in domeniul gropilor neconforme. Acestea sunt, de altfel, si motive majore care practic mobilizeaza ambitiile intregului colectiv al SC Termoelectrica Ploiesti in directia unei contributii tot mai importante la ecologizarea judetului. Daca pana acum, unitatea a reusit, cu sprijinul CJ Prahova, sa construiasca si sa dea in exploatare depozitul ecologic de deseuri menajere si o statie de brichetare a deseurilor lemnoase la Valenii de Munte – cu cofinantare europeana – acestea contribuind substantial la reabilitarea economica si ecologica a bazinului Raului Teleajen, in prezent, eforturile unitatii se indreapta spre perfectionarea serviciilor pe care le presteaza. Doamna Corina Iosif – seful Serviciului Marketing al S.C. Termoelectrica – ne declara astfel, ca „in tot mai multe localitati, Termoelectrica asigura colectarea selectiva a deseurilor, colaborand cu o alta firma care pune la dispozitia localnicilor pubelele pentru colectarea separata a sticlei, metalului, hartiei si a resturilor menajere. Ca urmare, unitatea noastra introduce in circuitul economic cantitati importante de deseuri refolosibile, iar in depozitele ecologice se trimit doar materialele bio-degradabile. Iar sortarea se face si pentru deseurile colectate din localitatile arondate la depozitul de la Valenii de Munte, aici fiind pusa recent in functiune o instalatie moderna de sortare”.
Si mai este un motiv pentru care SC TERMOELECTRICA SA Ploiesti este respectata de catre beneficiari: faptul ca sistemul integrat de management al calitatii serviciilor prestate de catre aceasta unitate este acreditat de SRAC conform ISO 9001 – Certificat nr.4078, ISO 14001 – Certificat nr.734, si IQNET.
Prezentand toate aceste detalii ce tin de gestionarea deseurilor de catre SC Termoelectrica SA Ploiesti, trebuie sa ne referim si la faptul ca diversificarea si perfectionarea activitatii unitatii mai inseamna si prestarea de lucrari de curatenie stradala, ecarisaj si operatiuni DDD (dezinfectie, dezinsectie, deratizare), de intretinere a spatiilor verzi – publice sau private, sau de curatenie menajera si industriala. De fapt, aceasta paleta larga de lucrari – la care se adauga si cele de terasamente, sau cele care impun folosirea unor utilaje grele, cu care Termoelectrica este dotata si chiar le poate inchiria – a fost motivul major care a stat la baza invitatiei pe care Consiliul Judetean si Camera de Comert si Industrie Prahova au adresat-o acestei unitati, pentru a participa la manifestarea EUROPRAHOVA Liege 2009. Este vorba despre o actiune devenita traditionala pentru administratia judeteana, menita sa promoveze, peste hotare, potentialul economic al Prahovei, si care, in acest an se desfasoara in Belgia. Ca urmare, includerea in delegatia judetului, participanta la Europrahova 2009, a celor doi directori ai SC Termoelectrica SA Ploiesti – Mihnea Dogaru si Nicolae Apostoiu – reprezinta, printre alte semnificatii, si o recunoastere a competentei si profesionalismului intregului colectiv al unitatii.
Leon CHIRILA