* Microbuzele si autobuzele vor fi controlate * S-a intocmit harta zonelor de risc

Autobuzele si microbuzele care vor circula duminica intre judete vor fi verificate de politisti pentru a fi impiedicat turismul electoral, a declarat, ieri, ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica. Ministrul a precizat ca a fost intocmita o harta a zonelor de risc, judetele Olt si Dambovita reprezentand judetele fruntase in domeniu.
Potrivit lui Nica, planul intocmit anul acesta pentru alegerile europarlamentare este fara precedent, fiind mobilizate 51.039 cadre ale ministerului.
Ministrul a subliniat ca pe langa cadrele imbracate in uniforma, care vor asigura ordinea publica, vor exista foarte multi subofiteri si ofiteri in civili, care vor supraveghea zonele de risc.
Nica a subliniat ca peste 200 de lucratori ai MAI au fost mobilizati in echipe de interventii pentru a actiona atunci cand situatia o impune.
La nivelul aparatelor centrale, MAI, IGPR, Jandarmerie si Politia de frontiera, au fost constituite echipe care vor sprijini si coordona eventualele anchete deschise pe marginea unor eventuale fraude.
Nica a precizat ca in campania electorala au fost inregistrate 105 evenimente electorale, au fost aplicate 115 contraventii si 9 infractiuni.
Mai multe formatiuni politice au ridicat in ultima vreme problema aparitiei turismului electoral la alegerile europarlamentare. Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur a anuntat ca partidul sau a cerut filialelor democrat-liberale sa initieze o actiune de monitorizare a alegerilor pentru a preveni aparitia oricaror forme de turism electoral.
Liberalul Mihai Voicu a scris marti pe blogul sau ca a primit semnale ca PSD, prin Marian Vanghelie ar putea pune in miscare autocarele electorale in zona judetului Ilfov si a altor unitati administrative limitrofe.