l Miercuri, cu Beitar, va fi la fel?
FC Petrolul Ploiesti – Dunarea Giurgiu 1-0 (1-0)
Stadion: “Ilie Oana”.
Spectatori: aproximativ 300.
A marcat: Vlad (35)
Petrolul: Iorga – Mihut, Chirita, Somodean, Stoica – Minciuna, Vlad (cpt) -Dumitrescu, Mihai, Nastase – Elek.
Pe parcursul jocului au mai intrat: Stanca, Tudor, Hoprich, Hong, Steriu, Arnautu, Lucas, Tomaz.
Antrenor:Valeriu Rachita.
Dunarea: Neagu – Ungureanu, Ciocarlan (cpt), Tatarciuc, Damian – Santmare – Marcu, Buca, Ivasca – Stan, Banaru.
Au mai evoluat: Udrea, Nae, Cojenel.
Antrenor: Marin Barbu.
Au arbitrat: Mugurel Draganescu (Breaza) – Eduard Crangasu si Valentin Dumitru (ambii din Ploiesti).
La finele cantonamentului centralizat de la Busteni, managerul formatiei petroliste, Vivi Rachita, a considerat util un nou meci amical cu o echipa din acelasi esalon, alegand de aceasta data pe Dunarea Giurgiu, team pregatit de catre Marin “Magiun” Barbu, omul care a condus, in doua randuri, pe FC Petrolul.
Avand in vedere canicula, cei doi antrenori au convenit ca partida sa inceapa la ora 10,20 ba, mai mult, ei au hotarat sa scurteze si pauza dintre cele doua reprize la numai cinci minute, astfel incat elevii lor sa evite puternicele raze ale soarelui din jurul pranzului. Cu toate acestea jucatorii celor doua combatante “biciuiti” de pe margine de tehnicienii lor, nu s-au menajat deloc, disputa lor fiind extrem de incinsa, la propriu dar si la figurat, din moment ce arbitrul Draganescu a impartit mai multe cartonase galbene dar si doua rosii, cate unul pentru fiecare echipa !
Partida a fost dominata copios de “lupii galbeni”, care s-au asezat judicios in teren, siguri in defensiva, laboriosi in zona mediana, dar si periculosi la finalizare, scorul final nereflectand diferenta de valoare dintre cele doua grupari la momentul jocului de sambata dimineata.
Ne bazam pe aceste afirmatii enumerandu-va multitudinea oportunitatilor de a inscrie ale gazdelor, care au fost irosite cu foarte mare usurinta. “Campionul” acestor neimpliniri a fost, fara doar si poate, atacantul Elek – omul care a ratat ocazii uriase ( 13 -bara, 66, 75, 78, 87), alaturi de el in acest carusel regasindu-se si nou-venitii: Dumitrescu, Mihai, Hoprich sau atacantul brazilian Lucas, aflat pentru prima oara in “11″-le petrolist.
Ca un corolar peste aceste nereusite a fost ratarea incredibila a capitanului petrolistilor, Cristi Vlad, care in minutul 24, singur la doi metri de poarta parasita de Neagu, n-a reusit sa strecoare “cotofana” in ate! Zece minute mai tarziu, acesta a reusit sa inscrie unicul gol al meciului executand cu maiestrie o lovitura libera de la 30 metri, balonul poposind in vinclul din stanga portii lui Neagu, ramas ca la…dentist!
De partea cealalta, trebuie sa spunem, oaspetii cu mare greutate au reusit sa se apropie de buturile ploiestene, mai toate atacurile lor fiind “taiate” undeva la 25-30 de metri de poarta “somerului” Iorga.
Raportat la acest meci, la dispozitia pentru efort a “galben-albastrilor” dar si a unor realizari tehnico-tactice, salutate cu aplauze de catre suporteri, se poate spune ca la Busteni s-a lucrat bine si ca echipa nou creata se afla pe un drum bun. Acum ramane in sarcina conducerii administrative a clubului sa solutioneze multitudinea de probleme pe care le are de rezolvat – si nu sunt deloc putine – intr-un timp extrem de scurt. Prioritatea numarul unu este insa, definitivarea lotului de jucatori care sa aiba drept de joc pentru Petrolul.
Fotbalisti brazilieni pe “Ilie Oana”
In Raportul de joc al meciului de sambata, in echipa petrolista au fost nominalizati si doi jucatori brazilieni, mijlocasul Tomaz, dar si atacantul Lucas, acesta fiind la un pas de gol pentru “gazari” in putinele minute de joc sub culorile petroliste.
Demn de mentionat este faptul ca cei doi fotbalisti cariocas se afla de mai multa vreme in Romania, ei mai incercandu-si sansa pe la Dacia Mioveni – pentru care au jucat intr-o partida amicala cu Caraimanul Busteni, scor 4-1 pentru fotbalistii din Mioveni.
Asupra “retinerii “ lor in urbea “ aurului negru’’ a decis, deja, Vivi Rachita, care s-a aratat multumit de prestatia lui Lucas, despre care ne-a precizat: „Se pare ca inca nu este pus la punct cu pregatirea fizica. Deocamdata, el va ramane la antrenamentele echipei”.
Discutand cu Vivi am mai aflat ca inca nu s-a hotarat in privinta lui Hong care, si el, deocamdata, ramane la Ploiesti.
Cu siguranta, decizia finala va fi luata miercuri seara dupa meciul cu formatia de prima liga din Israel, Beitar Ierusalim, care se va disputa pe arena “Ilie Oana” cu incepere de la ora 18,00, meci a carui confirmare a fost obtinuta ieri, dupa amiaza.
“ Un antrenor traieste periculos la Ploiesti”!
Inaintea inceperii meciului dintre Petrolul si Dunarea am purtat un scurt dialog cu antrenorul giurgiuvean, candva tehnicianul echipei fanion a judetului nostru, referitor la situatia celor doua echipe care pot fi “aruncate” foarte posibil in aceeasi serie.
“Ma bucur ca autoritatile locale s-au implicat in viata acestei echipe, dar si ca ii da mana libera lui Vivi sa reconstruiasca echipa. Sper sa aveti reusita, dar eu imi mentin parea ca la Ploiesti un antrenor traieste periculos tot timpul! “
Referitor la echipa pe care o antreneaza in prezent, interlocutorul nostru ne-a spus ca “In acest sezon ne dorim o clasare onorabila”, semn ca nu se va implica in lupta pentru promovare.
Nelu STEFANESCU