Ministerul Sanatatii va cheltui peste 410.000 de euro pentru o echipa de cel putin cinci experti care sa ofere servicii de consultanta privind managementul proiectului de implementare a Sistemului National de Prescriptie Electronica, potrivit site-ului guvernamental de licitatii publice.
Pe langa atributiile de management, cei cinci experti vor avea responsabilitatea supervizarii tehnice privind bunurile, solutiile informatice si serviciile, in vederea implementarii Sistemului National de Prescriptie Electronica.
Astfel, managerul de proiect, expertul financiar, expertul in sisteme si aplicatii informatice, expertul in baze de date si cel in comunicatii si securitate IT vor putea angaja si alte echipe de experti, pe care ii considera necesari pentru indeplinirea optima a prevederilor Caietului de Sarcini.
Potrivit cerintelor Ministerului Sanatatii, cei cinci experti trebuie sa aiba o experienta profesionala intre 10 si 15 ani.
Licitatia privind contractarea unei firme care sa asigure managementul proiectului de implementare a Sistemului National de Prescriptie Electronica va avea loc pe 5 august 2009, iar durata de valabilitate a contractului va fi de 21 de luni.
La data de 14 mai 2009 ministrul Sanatatii, Ion Bazac, si ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, au semnat primul contract de finantare prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, avand ca beneficiar Ministerul Sanatatii, pentru proiectul “Implementarea Sistemului National de Prescriptie Electronica”.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, introducerea Sistemului National de Prescriptie Electronica va insemna transferul si schimbul de informatii intre medicii prescriptori, case de asigurari de sanatate si farmacii.
Punerea in practica a proiectului va duce la eficientizarea proceselor de prescriere si eliberare a retetelor odata cu informatizarea sistemului. Se vor elimina astfel erorile de medicatie si neregulile care apar in sistemul actual de prescriptie. De asemenea, se va imbunatati sistemul de monitorizare si control al consumului de medicamente.
Proiectul are un buget total de 88.714.500 lei si presupune atat achizitia de echipamente si aplicatii informatice, cat si instruirea utilizatorilor.
Potentialii beneficiari ai proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurari de Sanatate, 5.350 farmacii si aproximativ 30.000 medici care au contract cu casele judetene de asigurari de sanatate, dar si cei aproximativ 12.000.000 de asigurati din sistemul asigurarilor de sanatate din Romania.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLUMEA IN CARE TRAIM
Articolul următorSe descurca in amicale