Deoarece Consiliul Judetean Prahova a alocat miliarde de lei vechi, din bugetul acestui an, in scopul imbunatatirii conditiilor din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, presedintele CJ, Mircea Cosma, a facut o vizita fulger, luni, la cea mai mare unitate medicala din judet. Singura problema rezolvata, despre care am scris in editia noastra de ieri, si care l-a multumit pe Mircea Cosma, a fost promisiunea de punere in functiune a angiografului care permite investigarea de performanta.
Pana in toamna, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti are alte doua teme de rezolvat: inceperea lucrarilor de consolidare a Sectiei de Psihiatrie din strada Bunavestire si inlocuirea instalatiei de incalzire, pana la venirea frigului, la corpul central al spitalului.
Vara – cald, iarna – frig! Daca temperaturile ridicate din perioada verii sunt combatute cu aer conditionat in majoritatea saloanelor, pentru iarna, sistemul de incalzire invechit lasa de dorit. Presedintele Consiliului Judetean si-a exprimat nemultumirea, la intalnirea avuta cu managerul SJU Ploiesti, dr. Adrian Strambeanu, fata de intarzierile inregistrate la organizarea licitatiei pentru schimbarea instalatiei de incalzire. Medicul Strambeanu a precizat ca, dupa organizarea licitatiei, in luna iunie, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor s-a inregistrat o plangere din partea unei firme neparticipante la licitatie, iar termenul de rezolvare a contestatiei a intarziat demararea lucrarilor.
„Daca lucrarile de refacere a instalatiei de incalzire la Spitalul Judetean nu se desfasoara in perioada optima – adica pana la 1 octombrie, acestea vor trebui amanate pana la anul. Iar la Spitalul Judetean nu vor fi economii la buget!”, a precizat Mircea Cosma.
Instalatia de incalzire celui mai mare spital din judet este neinlocuita de la infiintarea acestei unitati – in anul 1973, fapt care produce mari neplaceri pe perioada iernii.
Violeta STOICA