Serena Williams a castigat turneul feminin
Americanca Serena Williams s-a impus, sambata, in fata surorii sale Venus Williams, scor 7-6, 6-2, in finala turneului de Mare slem de la Wimbledon. Venus a inceput meciul cu un serviciu ezitant, dar a castigat primul game la 30. Serena a egalat cu un serviciu eficient si puternic. Cele doua au mers cap la cap, iar Serena Williams a castigat primul set cu 3 minibreak-uri. In setul 2, Serena Williams a continuat cu acelasi serviciu puternic si de la 2-2 a reusit sa se desprinda. La 2-5, Venus a salvat trei mingi de meci ale Serenei, dar pana la urma aceasta din urma s-a impus cu 6-2. Serena Williams are 27 de ani si pana acum a cucerit 20 de titluri de Grand Slam: zece la simplu, opt la dublu feminin si doua la dublu mixt. Pe iarba de la Wimbledon s-a mai impus in 2002 si in 2003.
Daniel Nestor si Nenad Zimonjic castigatori la dublu-barbati
Dublul format din canadianul Daniel Nestor si sarbul Nenad Zimonjic a castigat turneul de la Wimbledon, dupa ce s-a impus in finala in fata gemenilor Bob si Mike Bryan, din SUA.
Nestor si Zimonjic (cap de serie numarul 2) i-au invins pe fratii Bryan (principalii favoriti) cu scorul de 7-6, 6-7, 7-6, 6-3.
Dublul Daniel Nestor/Nenad Zimonjic a castigat turneul de dublu de la Wimbledon si in 2008. Pentru canadianul Daniel Nestor(27 de ani, nascut la Belgrad), acesta este al cincilea titlu de Mare slem la dublu, in timp ce Zimonjic (33 ani) se afla la al doilea trofeu.
De partea cealalta, fratii Bryan au triumfat la Wimbledon o singura data, in 2006, si au in total 7 titluri de mare slem la dublu (3 la Austrian Open, 2 la American Open si cate unul la Roland Garros si Wimbledon).
Aseara, la inchiderea editiei se juca ultimul act – Federer -Roddick
Surorile Williams s-au impus in proba de dublu-femei
Surorile Serena si Venus Williams au castigat, sambata seara, proba de dublu a turneului de Mare slem in fata perechii Samantha Stosur/Rennae Stubbs.
Favorite numarul 4, cele doua jucatoare din SUA s-au impus in doua seturi, scor 7-6, 6-4, intr-un joc care a durat o ora si 34 de minute.
Serena si Venus s-au mai impus si in editiile din 2000, 2002 si 2008 ale turneului de Mare slem englez.
Fostul patron al gruparii Marseille lasa o avere de 1,15 miliarde euro
Revista economica elvetiana Bilanz il plaseaza pe Robert Louis-Dreyfus, fostul patron Marseille, ce a murit sambata, pe a 77-a pozitie a clasamentului celor mai bogati oameni din Elvetia la sfarsitul anului 2008, cu o avere estimata la 1,75 miliarde franci elvetieni (1,15 miliarde euro).
Fostul presedinte al grupului de echipamente sportive Adidas a fost indepartat treptat din rolurile de conducere detinute in cadrul mai multor companii in ultimii ani.
Dupa 2003, Robert Louis-Dreyfus a fost si presedintele consiliului de administratie al grupului international de marketing sportiv Infront Sports & Media, al carui presedinte este Philippe Blatter, noul presedinte al federatiei internationale de fotbal FIFA, potrivit registrului de comert.
Patronul gruparii franceze Olympique Marseille, Robert Louis-Dreyfus, a decedat la varsta de 63 de ani, intr-un spital din Zurich, acolo unde facea un tratament pentru leucemie.
Omul de afaceri preluase Olympique Marseille in anul 1997 si investise de atunci aproximativ 200 de milioane de euro in club.