Atmosfera de scandal, la finalul sedintei ordinare a Consiliului Judetean Prahova desfasurata ieri pe fondul cunoscutelor dispute privind existenta ori inexistenta PNDC. Cinci primari alesi pe listele Partidului National Democrat Crestin au dat nastere unor discutii in contradictoriu, fiind nemultumiti de unele adrese transmise catre primariile pe care acestia le reprezinta, in care li se contesta calitatea de edili ai localitatilor.
Cel mai virulent a fost, in exprimarea opiniilor, primarul comunei Tomsani, Ilie Potocea, ales in 2008 pe listele PNDC. Acesta a venit cu o adresa primita de secretarul comunei si semnata de consilierul judetean Adrian Tudor Moroianu – Geaman, purtand antetul Asociatiei Themis din Ploiesti, prin care se solicita luarea unor masuri de nerecunoastere a calitatii de primar a edilului din Tomsani. Adrese asemanatoare au primit si alti primari alesi pe listele PNDC, fie din partea aceluiasi consilier judetean PSD, fie sub semnatura consilierului judetean social-democrat Constantin Nemes (cazul comunei Lipanesti).
Prefectul de Prahova, Radu Oprea, prezent la sedinta CJ Prahova, a tinut sa precizeze ca, pana la definitivarea in justitie a problemei existentei ori a inexistentei PNDC, nimeni nu se poate pronunta asupra calitatii edililor locali alesi, in 2008, pe listele PNDC.
Inainte de momentul in care primarii PNDC si-au exprimat opiniile, consilierul judetean Adrian Tudor Moroianu – Geaman a parasit sala de sedinte, in vociferarile edililor nemultumiti. Constantin Nemes nu a parasit sala si a considerat ca edilii veniti la sedinta Consiliului Judetean au facut scandal pentru a-l intimida.
Violeta STOICA