La Nyon a avut loc tragerea la sorti a meciurilor din tururile preliminare atat in Liga Campionilor, cat si in Europa League.
Singura formatie romanesca prezenta pe tabloul tragerii la sorti a meciurilor din Liga Campionilor, FC Timisoara, a avut ghinion , urmand sa intalneasca echipa antrenata de Mircea Lucescu – Sahtior Donetk.
Primul meci al dublei manse, in urma careia una dintre cele doua echipe se va califica in grupele Ligii Campionilor, va avea loc in Ucraina, pe data de 28 iulie, returul urmand sa se dispute la Timisoara, o saptamana mai tarziu.
Daca timisorenii nu au fost prea norocosi, formatiile Steaua Bucuresti si FC Vaslui, care vor participa la turul III preliminar din Europa League, au „cazut” mai bine.
FC Vaslui va intalni formatia cipriota Omonia Nicossia, o grupare care a transferat mai multi fotbalisti brazilieni, dar care poate fi eliminata de fotbalistii de la Vaslui.
Steaua Bucuresti- ca si calificata dupa succesul cu 2-0, de pe teren propriu, cu ungurii de la Ujpest, va intalni in faza urmatoare a competitiei invingatoarea dublei manse dintre Flamurtari Vlore- din Albania si Motherwell- din Scotia.
In prima partida, disputata in Albania, Flamurtari a castigat cu scorul de 1-0.