Dacă în ziarul nostru de ieri scriam despre un descreierat care, în Urlaţi, a omorât doi fraţi, ei bine, conform unui comunicat primit de la poliţie, în acelaşi oraş s-a mai petrecut o crimă! Şi, culmea, în aceeaşi perioadă a începutului de an: 5 ianuarie. În acea zi, oamenii legii au fost anunţaţi de către B. Marius, din aceeaşi localitate, că într-una dintre încăperile locuinţei tatălui său se află… cadavrul unei femei.
A fost mobilizată, sub conducerea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, o echipă formată din poliţişti, criminalişti şi medic legist, care au demarat ancheta.
Totodată, în urma necropsiei efectuate de către medicul legist, s-a stabilit că moartea bătrânei de 80 de ani – I. Elisabeta – a survenit în urma unor leziuni la nivelul feţei şi al toracelui, produse prin lovire.
Din primele cercetări s-a mai stabilit că victima provenea din rândul persoanelor fără adăpost, iar în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, proprietara casei a adus-o în locuinţă. Acolo, ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu soţul acesteia, B. Ştefan, iar cercetările şi investigaţiile au dus la concluzia că acesta din urmă ar fi autorul omorului.
În baza probatoriului administrat, B. Ştefan a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar Tribunalul Prahova a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
(F.T.)