Posta Romana informeaza ca, incepand cu data de 18 ianuarie 2010, serviciul de transfer de bani Eurogiro Cash International (E.C.I.), pe relatia Germania-Romania devine operational. Acesta permite clientilor sa primeasca numerar, din Germania, la ghiseul oficiului postal. Tranzactiile se realizeaza in sistem rapid si in conditii de siguranta a sumelor banesti avand ca suport un sistem electronic de transfer de sume.

Valoarea maxima admisa a unui transfer E.C.I. sosit spre achitare, din Germania, este de 550 Euro, iar banii pot fi ridicati de beneficiari prin toate oficiile postale informatizate din Romania, indiferent de domiciliul acestuia.

Pentru ridicarea sumei transmise, destinatarul trebuie sa cunoasca in acel moment o serie de informatii transmise de catre expeditor:numele si prenumele expeditorului, valoarea expediata si moneda, tara si orasul de origine al transferului si numarul unic de prezentare al transferului (format din 16 caractere, respectiv: litera E si o insiruire de 15 cifre). De asemenea, beneficiarul trebuie sa prezinte un act de identitate valabil.