Oricat ar parea de ciudat pentru o formatie care are probleme financiare, Petrolul Ploiesti este gruparea din Seria I a Ligii a II-a care a perfectat cele mai multe transferuri in aceasta iarna.
Fie ca a fost vorba despre imprumuturi, de jucatori liberi de contract sau de juniori veniti la Petrolul pe bani putini, echipa ploiesteana a reusit sa dea lovitura pe piata transferurilor, cel putin din punct de vedere numeric.
Inainte de startul returului, la Petrolul Ploiesti au fost deja cooptati in lot nu mai putin de noua jucatori noi: Daniel Oprita, Roman Radchenko, Liviu Mihai, Victoras Catarama, Ionut Neagu, Alexandru Branza, Florin Pop, Florin Plamada si George Serban.
Acestia au semnat contracte cu Petrolul, cel putin pana la finele actualei editii de campionat.
Cu atat mai important este numarul jucatorilor transferati, daca se tine cont ca, tot in aceasta iarna, au plecat doar cinci dintre fotbalistii care au incheiat turul campionatului in tricoul galben-albastru. Este vorba despre Bogdan Minciuna, Bogdan Nastase, Alexandru Puchea, Laurentiu Dumitru si Emil Stanca.
Daca vor reusi jucatorii nou-veniti la Petrolul sa confirme increderea acordata de Vivi Rachita, atunci echipa Petrolul Ploiesti are sansa de a obtine ceva mai mult decat titlul neoficial de campioana a transferurilor de iarna.
Edi MOLDOVAN