Astra spera sa-si readuca golgheterul

In mare criza de atacanti, prim-divizionara Astra Ploiesti incearca sa dea “lovitura” pe ultima suta de metri, inainte de inceperea returului si sa-si asigure serviciile golgheterului din tur, Liviu Ganea. Acesta mai are contract cu echipa din “9 Mai” pana la vara, fiind imprumutat de Dinamo dar, la terminarea returului a fost rechemat la gruparea din “Stefan cel Mare”, in baza unei clauze din contract care permitea acest lucru. Ganea s-a pregatit cu Dinamo intreaga perioada de cantonamente, dar, in conditiile unei concurente acerbe cu Niculescu, Marius Niculae, Zicu, Andrei Cristea, Bratu si Alexe, are sanse mici sa prinda un tricou de titular, sau, macar un loc pe banca de rezerve a “cainilor rosii”! In plus, dupa “reasezarea” relatiilor intre Dinamo si Ioan Niculae, patronul Astrei, se ia in calcul, din nou, imprumutul unor jucatori care sa joace pentru Astra!
Interesant este ca, in aceasta iarna, Dinamo a avut chiar o oferta de a-l vinde pe Ganea, dorit de FC Timisoara, dar, pretul cerut de bucuresteni, anume 700.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale internationalului de tineret (restul de 50 % apartin lui Gica Popescu), a fost considerat prea mare de banateni, astfel ca Ganea a ramas atunci la Dinamo. Si Poli Iasi l-a vrut pe Ganea, dar a trebuit sa se multumeasca, pana la urma, cu un alt ex-dinamovisto-astrist, Georgian Paun, sansele ca aceasta revenire a lui Ganea in Cartierul de Vest sa se produca, chiar pana la ora meciului cu Pandurii, fiind destul de insemnate. In tur, Ganea a dat sase goluri pentru Astra, avand un randament foarte bun, cele sase “boabe” fiind marcate in doar 13 prezente in tricoul alb-negru.

Paulinho – favorit la titularizare ?

Cel mai „disputat” post de titular in garnitura lui Nicolo Napoli este pe flancul drept al liniei de mijloc, acolo unde cei doi jucatori disponibili, Stratila si Paulinho, au avut evolutii bune, care-i recomanda pentru a fi in primul unsprezece. Cei doi au „impartit” locul de titular in meciurile amicale, portughezul Astrei avand avantajul ca poate fi o solutie si pentru banda stanga, acolo unde-l poate substitui pe Stan.
In ultimul meci, cu Dacia Chisinau, incheiat la egalitate, scor 0-0, titular a fost preferat Paulinho (in foto), iar Stratila a intrat la pauza, avand si cea mai mare ocazie de gol a Astrei, in acest meci. Mingea trimisa de el, din extrema dreapta, s-a plimbat prin fata portii, fara ca argentinianul Carando sa o impinga in plasa.
Napoli a inceput partida cu Miron – Mihalache, Mendez, Oprsal, Kruchowsky – Paulinho, Urosevic, Takayuki, Stan – Matei, Silva iar dupa pauza a „reasezat” echipa folosindu-i pe Salgueiro – Mihalache (min.65 L. Dumitru), Rohat, Oprsal (79 Condrea), Kruchowsky (65 Sandu), Stratila, Takayuki (65 Arias), V.Gheorghe, Paulinho (65 Vadrariu), Silva, Carando (85 Tudor), singurul jucator neutilizat fiind atacantul Bogdan Mihaila.
Moldovenii au folosit urmatorul lot de jucatori: Matiughin – Arabadji, Kotyukov, Negrescu, Boiestean – Gorceac, Grosev, Bursuc, Bacal – Guciasvili, Orbu. In repriza secunda au jucat: Ismailov, Hashanov, Caraulan, Ahilgov, S.Maximov, Molla, Grozov si Buza.
Aseara, astristii erau asteptati sa revina in tara, astazi fiind programat un antrenament, iar vineri se pleaca spre Craiova, unde echipa va sta pana sambata, cand se va face ultima parte a deplasarii, pana la Tg. Jiu.
Marian DIMA

Probleme peste probleme la Pandurii


La Targu Jiu, acolo unde Astra se va deplasa pentru meciul cu Pandurii, de duminica, peste 50 de persoane s-au aflat, marti, pe teren cu lopeti si folie de plastic, incarcand, timp de cateva ore, zapada de pe aproximativ jumatate din suprafata de joc si transportand-o pe pista terenului. Lucrarile s-au desfasurat destul de greu pentru ca, la Targu Jiu, a fost cald si zapada topita a transformat suprafata terenului in namol. Dupa-amiaza, utilaje speciale ale Primariei Targu Jiu au ridicat zapada de pe pista si au incarcat-o in masini care au transportat-o, ulterior, pe insula din Parcul Central, informeaza site-ul oficial al clubului. Chiar si asa, terenul se anunta foarte greu, la ora meciului de duminica. „Nu credem ca returul mai poate fi amanat acum, s-a stabilit deja programul etapei. Noi vom lua masuri pentru a indeparta zapada de pe suprafata de joc”, a precizat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Baloi.
In plus, la acest moment, clubul din Targu Jiu se afla in situatia de a nu fi programat in prima etapa contra Astrei! Asta deoarece acesta are un litigiu pierdut cu impresarul Horatiu Horoba, caruia, daca nu-i achita o suma de bani, clubul va fi penalizat cu neprogramarea! Cei din Targu Jiu contesta insa aceasta decizie, acuzandu-l de fals pe respectivul, asa ca sunt sanse minime pentru o victorie, “la masa verde”, pentru ploiesteni.