Pe langa turistii iubitori de sporturi de iarna, oficialitatile din orasul Azuga asteapta, in aceasta saptamana, circa 400 de elevi care isi vor petrece vacanta pe partiile de schi de pe Valea Superioara a Prahovei.
O parte a cabanelor din Azuga s-au specializat in oferirea de servicii turistice in special pentru elevi, acestea avand legaturi stranse cu monitorii de schi, cu care colaboreaza in perioada sezonului de iarna. Sute de elevi vor invata sa schieze, practic, taberele de iarna transformandu-se in adevarate cursuri pentru copiii aflati in aceasta perioada, in vacanta.
Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, ne-a declarat ca datorita ninsorilor din ultima perioada, dar si a interventiilor cu tunurile de zapada artificiala, partiile sunt intr-o stare excelenta. In urma cu o saptamana, s-a atins chiar un record la incasarile societatilor care detin instalatii de transport pe cablu, avalansa de turisti ajungand sa echivaleze partia Sorica cu partiile renumite din Predeal. Numai la telegondola de pe Sorica s-a atins recordul pentru statiunea prahoveana de circa un miliard de lei vechi, pentru o singura zi, in care numarul turistilor din Azuga a ajuns la peste 1.000 de persoane.
Autoritatile locale spera ca zapada sa se mentina in conditii prielnice pentru schi, pentru ca, spre mijlocul lunii februarie, se va organiza o transmisie la unul dintre posturile nationale de televiziune, prin intermediul careia sa se demonstreze ca Azuga a devenit o adevarata rivala pentru Sinaia si Busteni.
V. STOICA