Cota de impozit aplicabila unor firme prin introducerea forfetarului va depasi cu mult, in unele cazuri, nivelul de 16%, daca va fi respectata formula de calcul propusa de Ministerul Finantelor, ajungandu-se la 28% din veniturile brute, sustin reprezentantii Consiliului pentru IMM-uri.

” Am făcut un studiu de caz după formula de calcul propusă de Ministerul de Finanţe în proiectul de modificare a Codului Fiscal . Astfel, pentru un restaurant-sat, suprafaţă utilă 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 24% din totalul veniturilor brute, iar pentru un restaurant-municipiu-categoria A, suprafaţă utilă 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 28% din totalul veniturilor brute, fiind o diferenţă enormă faţă de impozitul pe profit de 16%, care se calculează la profitul net, nu la venitul brut”, a declarat, pentru Mediafax, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro