La sfarsitul acestei saptamani, cu prilejul minivacantei de 1 Mai, se anticipeaza un trafic intens, in special pe principalele artere care leaga capitala de statiunile turistice montane si de pe litoral. Astfel, au fost suplimentate efectivele de politie rutiera, iar conducatorii auto vor fi informati permanent cu privire la valorile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier, politistii rutieri vor fi prezenti pe drumurile nationale ce leaga statiunile turistice de marile orase si pe autostrazile A1 si A2, catre punctele de trecere a frontierei, precum si pe traseele de acces spre aceste zone, pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei in marile orase si pe caile de comunicatie spre zonele turistice si de agrement.

Media zilnica a politistilor rutieri angrenati in misiuni in aceasta perioada, la nivel national, este de peste 2.000. Acestia vor actiona pe 264 tronsoane de drumuri nationale, utilizand toate aparatele radar din dotare.

Intrucat cel mai intens trafic se anticipeaza a se inregistra pe D.N. 1, catre zonele montane, pe autostrada A2, D.N. 22 C si D.N. 3, ca urmare a deplasarilor catre statiunile turistice de la malul marii, precum si pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, Politia Rutiera a constituit dispozitive de dirijare pentru fluidizarea traficului, astfel incat deplasarea participantilor la trafic sa se desfasoare in conditii normale.

Pentru evitarea aglomeratiei pe D.N.1, se recomanda folosirea rutelor alternative:
– D.N. 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Brasov;
– D.N. 7 – D.N.71 Bucuresti – Tirgoviste – Pucioasa – Sinaia – Brasov.

Fluenta traficului rutier si dispozitivele de circulatie, in special pe traseele de pe Valea Prahovei, precum si de pe autostrazile A1 si A2 vor fi monitorizate si cu sprijinul elicopterelor Inspectoratului General al Aviatiei din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Politia Rutiera Romana atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.