Politia Comunitara Ploiesti informeaza ca, in perioada 19-30 aprilie 2010, au continuat actiunile de control privind operatorii de transport persoane, desfasurate impreuna cu Biroul Rutier din cadrul Politiei Municipiului Ploiesti si cu reprezentanti ai Directiei Mobilitate si Trafic Urban din Primaria Ploiesti.

Au fost organizate actiuni de verificare privind respectarea legislatiei de catre operatorii care efectueaza transport de persoane cu microbuze sau autobuze (cu exceptia autovehiculelor R.A.T.P. Ploiesti), precum si a transportatorilor in regim de taxi.

Controalele s-au desfasurat in mai multe zone ale municipiului, in intervale orare diferite, fiind aplicate in total 23 sanctiuni contraventionale in valoare de 5.000 lei, pentru lipsa autorizatiei de circulatie (ce se elibereaza de Primaria Ploiesti), utilizarea altor terminale (capete de traseu), circulatia autovehiculelor pe alte trasee, precum si pentru oprirea ori stationarea in alte locuri decat cele stabilite de Consiliul Local Ploiesti.