Gaz Metan Medias – CSU Asesoft Ploiesti 83-96 (40-47)
In aplauzele celor 30 de suporteri veniti de la Ploiesti, Virgil Carutasu si colegii sai au intrat pe teren motivati si concentrati. Cunoscand plusurile si minusurile adversarului, “temele” date in vestiar erau clare si obligatoriu de respectat.
Asesoft a condus partida da capo al fine, apararea a mers bine, procentajele la aruncari au fost satisfacatoare, iar daca elevii lui Arnautovic ar fi reusit sa castige si lupta la recuperare (43 la 36 pentru Medias) diferenta ar fi fost cu siguranta de peste 20 de puncte.

Cepulis si Dumitrescu au inceput partida ca din tun, marcand de cate doua ori din afara semicercului. De la extreme, mingile au fost transferate la pivoti, iar Ionut Dragusin, printr-o serie de libere, a adus echipa gazda in avantaj (12-11, minutul 5). S-a mers cap la cap pentru putin timp, tabela indicand 33 la 19, dupa o prima zvacnire a celor de la Asesoft. Formula Blidaru (aproape de “double-double”, 9 puncte, 9 recuperari), Cepulis, Hargrove, Burlacu si Ilic a dat rezultate, iar desprinderea a venit pe fondul unui joc agresiv si bine gandit, atat in faza de atac cat si in cea de aparare. La pauza, scorul le era favorabil ploiestenilor, 47 la 40, dupa un cos de la distanta al lui Pavlovic si o reusita, in ultima secunda, a lui Szijarto.
De la cabine, formatia Asesoft a revenit pe parchet la fel de motivata. La primul atac, Burlacu a aruncat de la trei puncte, a ratat dar mingea fost recuperata si trimisa in cos de Griffith. Pavlovic a reusit sa marcheze de la distanta, fapt ce l-a ambitionat pe Burlacu la urmatoarea faza de atac, cand a spart gheata din afara semicercului. Pivotul roman a mai izbutit doua puncte de la libere, dupa un fault violent al lui Jucan (54 la 45 pentru CSU, minutul 2).
Gazdele au revenit la patru puncte prin acelasi Howell (24 de puncte, 7 recuperari, 9 pase decisive), ceea ce l-a facut pe Arnautovic sa ceara time-out si sa-l trimita in teren pe Carutasu. Capitanul a marcat la prima atingere, iar pe final de sfert a reusit un super capac la Zigeranovic, faza urmata de un cos de la distanta al lui Hargrove (68 la 59, minutul 9).
Cepulis si Dumitrescu (19, 5×3) au inceput ultimul sfert asemenea celui dintai, scuturand plasa din spatele semicercului. Trio-ul Hargrove-Carutasu-Blidaru”a crescut din nou diferenta la peste zece puncte (80 la 69) dupa faze de atac bine gandite si jucate. Eliminarile lui Carutasu, Burlacu si Jucan au scos in evidenta miza debutului in seria semifinala, dar si indarjirea cu care s-a jucat in spatiul de trei secunde.
Americanul Darius Hargrove a patruns de patru ori consecutiv, a finalizat o data printr-un dunk in forta, iar Blidaru l-a urmat cu incursiuni spectaculoase. Sub privirile iubitei sale, venita marti din Statele Unite, “D” jubila dupa o prestatie de exceptie, 36 de puncte (record personal in acest sezon, 10/13 – 2 puncte, 2/6 – 3 puncte si 10/14 – libere), 3 recuperari, 2 pase decisive, o interceptie si o minge pierduta, fiind la cel de al 4-lea meci in care depaseste 30 de puncte marcate.
Cu doua minute si jumatate inainte de final, Nicoara (19 puncte, 14 recuperari) a apropiat Mediasul la 12 puncte, dar Cepulis a clarificat lucrurile de la mare distanta. Tabela a inghetat la scorul de 96 la 83, prefatand o serie frumoasa si favorabila campionilor en-titre.
Ionut GEORGESCU