Luna mai este considerata cea mai frumoasa din an si, datorita spectacolului pe care il ofera natura in aceasta perioada, i se spune si luna florilor. Din pacate, multi oameni cred in superstitia conform careia casatoriile incheiate in aceasta luna se termina la fel de repede precum se scutura florile de mai. Cu toate acestea, tinerii ploiesteni, care aleg sa isi oficializeze relatia, nu tin cont de superstitie si sunt de parere ca, daca exista compatibilitate, un mariaj rezista indiferent de luna in care s-a realizat ceremonia. “Maine (n.n. – astazi) ne casatorim si am ales aceasta luna pentru ca este cea in care ne-am cunoscut acum cinci ani. Nu cred in superstitii, in general, si sunt de parere ca relatia noastra va dura pentru ca ne iubim. Durata unei casatorii nu este stabilita de luna in care s-a incheiat aceasta”, ne-a precizat un tanar ploiestean pe care l-am intalnit la Serviciul de Stare Civila din Ploiesti.
“Ploiestenii nu tin cont de aceasta superstitie. Asta o dovedesc statisticile din anii trecuti care arata ca, in aceasta luna, se inregistreaza la fel de multe casatorii ca intr-una obisnuita, cum ar fi martie, de exemplu. In plus, exista cupluri care s-au cununat in luna mai si au serbat zeci de ani impreuna, tot asa cum exista familii care s-au destramat, in ciuda faptului ca au facut nunta in iunie, septembrie sau noiembrie, de exemplu. Conteaza doar cat de bine se inteleg cei doi si nu data in care s-au casatorit. Ideea ca nuntile de mai sunt cu ghinion este doar o superstitie”, ne-a precizat Magdalena Georgescu, sefa Serviciului de Stare Civila Ploiesti.
In ceea ce priveste numarul casatoriilor programate pentru acest weekend, astazi vor spune „DA” in fata ofiterului de Stare Civila, zece cupluri, iar maine – doua.
Anemary GRIGORE