Doar sase firme au fost interesate de licitatia privind refacerea stadionului Ilie Oana din Ploiesti. Asadar, in cursa s-au inscris Strabag, Asocierea Baran Romania SRL, Alpine Bau Austria, Copisa Constructora Spania, Cast Barcanesti si Baupartner.
Dupa ce comisia de evaluare a deschis ofertele si a verificat documentele, a venit partea interesanta. Au fost anuntate sumele avansate de fiecare firma, pentru refacerea stadionului, dar si termenele de executie. Cea mai mare suma a venit din partea firmei Strabag din Bucuresti, care a calculat ca refacerea arenei Ilie Oana ar costa peste 66 de milioane de lei. Cea mai buna dintre oferte a venit de la firma Baupartner din Ploiesti, care a apreciat ca nu va cheltui mai mult de 42,1 milioane de lei cu reconstruirea stadionului. Tot Baupartner a avansat si cel mai scurt termen de executie a lucrarii, respectiv 5,7 luni, in timp ce Strabag a apreciat ca sunt necesare 16 luni pentru finalizarea lucrarii. In plus, firma ploiesteana sustine ca va optimiza spatiile de sub tribune, pe o suprafata de 16.600 de metri patrati.
Din comisia de evaluare a licitatiei au facut parte si consultanti de specialitate. Printre ei si managerul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti. Rachita spune ca nu-l intereseaza cine va reface stadionul si pe cati bani, atata timp cat simbolul orasului isi va recapata stralucirea de alta data.
Comisia de evaluare are la dispozitie cel mult 20 de zile pentru a verifica documentele ofertantilor si proiectele propuse. Daca nu apar constestatii, castigatorul licitatiei pentru refacerea Stadionului Ilie Oana ar putea fi aflat la sfarsitul acestei luni.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.