Deseori, sub diferite pretexte, persoanele certate cu legea intra in contact cu viitoarea victima, reusind sa–i castige increderea, din acest moment pana la patrunderea in domiciluiul acesteia nemaifiind decat un pas.
Sub diferite pretexete, patrund in locuintele pagubasilor, de unde sustrag diferite bunuri sau valori, proprietarul constatand lipsa bunurilor dupa plecarea lor, cand deja e prea tarziu.
La fel a procedat si G. Constantin, in varsta de 84 de ani, din Ploiesti, care in ziua de 27.07.2010 se afla la domiciliu, cand a fost abordat de doua femei care i-au spus ca sunt interesate sa cumpere televizoare vechi, pentru care ofera pret bun.
„Intamplarea” face ca barbatul chiar detinea doua televizoare vechi, asa ca le-a poftit pe cele doua „doamne” in locuinta sa. In aceste conditii, profitand de neatentia proprietarului, una dintre femei a sustras dintr-o carte suma de 400 lei, dupa care cele doua au plecat, „renuntand” la achizitionarea televizoarelor.
Din cauza varstei inaintate, partea vatamata nu a putut oferi detalii cu privire la semnalmentele celor doua femei, singura informatie furnizata fiind ca au varste cuprinse intre 18 si 35 de ani si ca erau imbracate cu fuste largi, colorate.
In prezent politistii desfasoara activitati de identificare si depistare a celor doua persoane susupecte, urmand ca impotriva lor sa fie luate masurile legale.