* Tinerii obezi prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta artrita psoriazica, boala care afecteaza intre 6% si 24% dintre pacientii cu psoriazis. Potrivit studiului realizat in statul american Utah, tinerii obezi (18 ani) au dezvoltat artrita psoriazica in jurul varstei de 35 de ani, in timp ce persoanele cu o greutate normala s-au imbolnavit in jurul varstei de 48 de ani.

* Un gel vaginal microbicid care contine un medicament antiretroviral, ce poate antrena, in cazul femeilor, o scadere considerabila a riscului de infectie cu virusul HIV, a starnit reactii entuziaste in randul cercetatorilor adunati la un congres care are loc la Viena. Acest tip de gel poate sa reduca cu 50% riscul de infectare comparativ cu un gel care nu contine acel medicament antiretroviral, potrivit unui studiu realizat in Africa, pe un esantion de peste 800 de femei, ale carui rezultate au fost facute publice la Viena, cu ocazia Conferintei internationale despre SIDA. Participantii la aceasta conferinta i-au aplaudat in picioare pe autorii studiului, Salim si Quarraisha Abdool Karim.

* Autismul poate fi detectat in vocea copiilor. Identificarea de timpuriu a autismului este o mare provocare pentru medici. Oamenii de stiinta au descoperit, insa, ca afectiunea poate fi detectata doar prin analizarea vocii copiilor. O singura zi de inregistrare poate face ca un copil sa fie diagnosticat cu aceasta boala. Se pare ca micutii bolnavi pronunta altfel decat copiii care nu au aceasta afectiune, spun cercetatorii americani. Oamenii de stiinta de la Universitatea Kansas au pus deja la punct un dispozitiv care sa analizeze vocile copiilor, dovedindu-se ca acesta are o acuratete de 86%, reusind sa faca diferenta intre intarzierile in vorbire, care se intalnesc in cazul multor copii, si autism.