Dupa promovarea echipei de handbal feminin CSM Ploiesti in Liga Nationala, acum doua sezoane, una dintre cele mai tinere jucatoare- Oana Bidascu (in foto, a treia din stanga)- a fost transferata la HC Zalau, formatie pregatita de fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Tadici.
Profitand de problemele financiare pe care le are echipa din Zalau, conducerea clubului ploiestean a reusit sa o readuca pe Bidascu la Ploiesti, mutarea fiind una cat se poate de inspirata din moment ce gruparea antrenata de Gheorghe Ionescu avea deficit pe postul de inter.
Alte trei jucatoare – Nicoleta Gasca (Rapid), Raluca Ivan (Stiinta Bacau) si Manuela Radulescu (Dunarea Braila)- au fost „in carti” pentru a se alatura lotului ploiestean, dar reducerea bugetului echipei a condus la abandonarea tratativelor cu aceste handbaliste de valoare.
„Indiferent de esalonul in care va evolua echipa- in Liga Nationala sau in Divizia A- mai este nevoie de cel putin trei jucatoare bune pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Mircea Anton, directorul tehnic al gruparii ploiestene.
Pana atunci, insa, in cursul zilei de astazi este programata revenirea echipei la Ploiesti, din cantonamentul de la Predeal. La mijlocul lunii august, CSM se va deplasa la un turneu de pregatire la Sfantu Gheorghe, la care vor mai participa echipa Rulmentul Brasov, nationala de junioare si lotul de tineret.
De asemenea, tot in luna august, CSM Ploiesti va juca in sala Olimpia o partida amicala internationala, in compania unei formatii din Macedonia.
Maine, handbalistele de la CSM Ploiesti au programate doua antrenamente, urmand ca sambata si duminica sa aiba primele zile libere dupa doua saptamani de pregatire centralizata.
Edi MOLDOVAN