La data de 22 iulie, politistii Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase, l-au depistat pe M. ALEXANDRU, de 36 de ani, din in Ploiesti, care detinea un pistol cu gaze iritant lacrimogene.
In urma verificarilor efectuate a rezultat ca pistolul era detinut in mod ilegal la domiciliu si ca fusese cumparat de la un necunoscut.
Arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar lui M. Alexandru i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de “NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI MUNITIILOR”.

Patru zile mai tarziu, politistii Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase, l-au depistat pe D. CONSTANTIN, de 31 de ani, din Ploiesti, care achizitionase din Bulgaria trei pistoale cu gaze iritant lacrimogene, pe care le-a introdus fraudulos pe teritoriul Romaniei in vederea comercializarii. El era cel care ii vanduse unul din aceste pistoale lui M. Alexandru.
D. Constantin este cercetat pentru comiterea infractiunilor de „NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI MUNITIILOR“ „EFECTUAREA, FARA DREPT, A OPERATIUNILOR CU ARME SI MUNITIIA” si „CONTRABANDA”.

Politistii au continuat sirul depistarilor, astfel ca ieri l-au depistat pe M. CLAUDIU, de 23 de ani, din Ploiesti, care introdusese ilegal in tara cinci pistoale cu gaze iritant lacrimogene. Verificarile politistilor au aratat ca si aceste arme fusesera achizitionate tot din Bulgaria si introduse fraudulos in tara.
Armele au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar tanarului i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de “NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI MUNITIILOR“, „EFECTUAREA, FARA DREPT, A OPERATIUNILOR CU ARME SI MUNITII” si „CONTRABANDA”.

Cercetarile contiua si se desfasoara cu cei trei in stare de libertate.