Daca ploiestenii se mai intrebau care este utilitatea vagonului de tramvai aflat in centrul municipiului, raspunsul va veni, in aceasta seara, dupa sedinta ordinara a consilierilor locali: va fi transformat in cafenea, asa cum am anuntat inca de la instalarea respectivului mijloc de transport de epoca, in primavara lui 2010. Un adevarat troc a fost pus la cale de catre consilierii locali, membri ai Comisiei de valorificare a patrimoniului din cadrul Consiliului Local Ploiesti, pentru ca spatiul ultracentral va fi platit in ulei, zahar, faina si… gris.

La propunerea viceprimarului Cristian Dumitru si a celor doi consilieri PDL membri ai comisiei mentionate, municipalitatea este pe cale de a incheia un contract nemaiintalnit, pana in momentul actual. Un contract care poate fi numit simplu: troc.
Astazi, consilierii locali ploiesteni vor avea o mare dilema: sa inchirieze sau nu spatiul situat in buricul orasului sub forma unui contract de asociere intre municipalitate si societatea Terraverde SRL ?!
Desi inchirierea spatiului in suprafata de 121 de metri patrati (reprezentand suprafata interioara a tramvaiului plus 100 de metri patrati terenul dimprejur) urma sa fie stabilita, initial, prin organizarea unei licitatii, s-a ales modalitatea mai simpla.
Care va fi costul suportat de SC Terraverde SRL contra primirii spatiului ultracentral? Doar 200 de pachete de hrana, lunar, pentru sarmanii orasului, a caror valoare nu trebuie sa depaseasca, per bucata, 20 de lei inclusiv TVA.
Asadar, contra a mai putin de 1000 de euro, firma propusa pentru asociere isi va putea amenaja spatiul cum crede de cuviinta, cu o singura conditie: in tramvaiul numit cafenea sa amplaseze doua monitoare LCD pe care sa ruleze, din doua in doua ore, un filmulet despre istoria transportului in comun ploiestean!
Durata contractului de asociere a fost stabilita la un an, cu posibilitate de prelungire nelimitata.
Violeta STOICA