Astra mai cauta un portar, acest compartiment avand unele probleme, in startul campionatului. Astfel, camerunezul Pierre Ebede are partea sa de vina la golul marcat de Gloria Bistrita, in ultima etapa, iar, in acest moment, concurenta reala pentru acesta aproape ca nu exista. Asta pentru ca, titularul din sezonul trecut, Bogdan Miron nu mai prinde foaia de rezerve, fiind „trecut pe linie moarta”, unul dintre motive fiind acela ca se afla in ultimul an de contract, iar Daniel Popa, cu doar un meci in Liga I, pana acum, nu prezinta „garantii” la nivelul pretentiilor clubului, care vrea o clasare in prima jumatate a ierarhiei. In plus, tinerii Vartopeanu si Gavrilas, care apartin si ei Astrei, sunt inca „necopti” pentru liga I, primul avand sanse sa mearga la FCM Rm. Valcea, iar al doilea este „inregimentat” la satelitul Astra Giurgiu.
In aceste conditii, prezenta lui Cosmin Andrei Vatca, la antrenamentele de marti, pare una normala, ploiestenii cautand un goalkeper de valoare si cu experienta in Liga I. Vatca, fotbalist de 28 de ani, nascut la Turda, a evoluat, pana acum, la FC Bihor, Otelul Galati, Steaua Bucuresti si Gaz Metan Medias, in ultimul sezon, iar in aceasta vara s-a aflat in pregatiri cu FC Vaslui, unde nu a ramas, Astra reprezentand o varianta de luat in seama pentru goalkeper.

Sirienii, de la 19,00

Vatca ar putea debuta la Astra chiar in amicalul din aceasta seara, contra Nationalei de seniori a Siriei, joc international care se va disputa de la ora 19,00, pe arena din „9 Mai”. Din garnitura lui Mihai Stoichita, Kakalov si Stan au sanse minime sa joace, din cauza problemelor medicale, chiar daca, bulgarul este aproape 100% refacut. In plus, brazilienii care tocmai au semnat cu Astra – Fonseca si Willliams – au fost invoiti, pentru a-si rezolva unele probleme personale. De partea cealalta, Siria a „testat” fotbalul romanesc, facand, luni, un joc scoala cu CSO Plopeni, meci al carui scor, net favorabil asiaticilor, aproape ca nu conteaza, partida durand doar 75-80 de minute.
Marian DIMA