Numarul afectiunilor cardiace creste constant. Cauza cea mai frecventa: arteroscleroza. Prin administrarea din timp a Ciupercilor Vital, ca de exemplu Reishi sau Auricularia va puteti proteja vasele sanguine si astfel puteti preveni afectiunile cardiace.

In lumea vestica iese in evidenta o tendinta nelinistitoare: Afectiunile cardiace de toate tipurile cresc dramatic. In prezent Romania a ajuns sa se claseaza printre primele locuri din Europa, in topul deceselor cauzate de infarctul miocardic, mortalitatea fiind de 13%. Ingrijorator este faptul ca in ultimii ani tot mai multi tineri sub 40 de ani sunt diagnosticati cu aceasta afectiune. Peste 40 la suta din persoanele afectate sufera o moarte subita, deoarece acestia nu au prezentat simptome sau afectiuni anterioare. In timp ce inainte barbatii au fost mai afectati de aceasta boala, riscul unui infarct a crescut in ultimii ani si la femei. Cauzele principale pentru aceste afectiuni sunt in general alimentatia gresita, stresul si fumatul. Incepand de la 50 de ani riscul unui infarct creste enorm pentru ambele sexe. Cauzele pentru acest risc enorm sunt: depunerile grasimilor din sange, aparitia trombilor, tesutul conjunctiv si calcarului in artere, numit din punct de vedere medical si arteroscleroza. „Dezvoltarea arterosclerozei, care dupa ani si decenii se transforma acut in infarcte miocardice, respectiv in afectiuni cardiace coronariene cronice sau in afectiuni arteriale obliterante, trebuie vazuta ca un proces progresiv de-a lungul anilor, inflamator si degenerativ”, a explicat Dr. med. Heinz Knopf, specialist in radiologia de diagnosticare si in medicina aeronautica. Chiar si vasele coronariene sunt afectate de multe ori de depuneri si deformari ale peretelui. Din cauza arterelor ingustate, miocardul nu primeste suficient sange si oxigen si este afectat de-a lungul timpului. Afectiunile care provoaca aceasta imbolnavire cronica scad considerabil calitatea vietii. Din aceste motive este important sa sprijinim din timp acest organ de performanta numit „inima” si sa asiguram protectia vaselor sanguine.

Prevenire cu ajutorul Ciupercilor Vital

Suplimentele alimentare din gama Ciupercilor Vital sau Medicinale ofera o posibilitate buna de a asigura protectie inimii si vaselor sanguine. In Medicina Traditionala Chineza si in intreaga medicina asiatica Ciupercile Medicinale sunt folosite de peste 4000 de ani in scopuri terapeutice.
Din anul 1970 efectele acestor ciuperci sunt dovedite prin numeroase studii. Astfel ciupercile medicinale au un efect anti-inflamator, anti-bacterian, anti-oxidant si hipolipemiant. In special caracteristicile anti-inflamatoare si de reglementare a imunitatii ajuta la prevenirea afectiunilor inflamatoare ale vaselor. Prin administrarea substantelor de reglementare a imunitatii, sistemul imunitar este adus in echilibru. In cazul in care sistemul imunitar este scazut, fortele de aparare sunt sprijinite. In cazul in care sistemul este hiperactiv, ca de exemplu in cazul bolilor auto-imunitare sau a alergiilor, aceasta hiperactivitate este redusa.
In total aproximativ zece Ciuperci Vital sunt adecvate pentru utilizarea preventiva: Printre acestea se numara – amintind doar cele importante – Shiitake, Maitake, Raupenpliz (Cordyceps), Hericium , Auricularia si Coriolus. Cea mai cunoscuta Ciuperca Vital, Reishi, este denumita de chinezi „Ciuperca suprema a nemuririi“. Aceasta ciuperca imbunatateste metabolismul celulelor miocardului, are un efect pozitiv in cazul tulburarii ritmului cardiac si reduce durerile in cazul afectiunilor miocardice coronariene. In plus aceasta ciuperca, mareste absorbtia de oxigen in sange. La fel ca si Shiitake, Maitake, Hericium si Raupenpliz, si Reishi are un efect de reglare a tensiunii arteriale si asupra grasimilor din sange. Tensiunea mare si valorile crescute ale grasimilor din sange sunt cauzele principale ale afectiunilor cardiace. Ciuperca Auricularia, care contine mult fier si magneziu, este adecvata pentru protectia vaselor sanguine si pentru profilaxia infarctului miocardic. Deoarece aceasta ciuperca ofera o protectie foarte buna impotriva trombozelor, se recomanda administrarea periodica a acesteia in cazul fumatorilor si al femeilor care iau anticonceptionale.
Ciupercile Vital sunt folosite individual cu mare succes in astfel de afectiuni, fie sub forma de pudra, ca tablete, fie sub forma de extracte foarte eficiente, in capsule. Informatii despre diferitele ciuperci gasiti si la adresa https://www.widmann.ro. Deoarece fiecare Ciuperca Vital are un profil de eficienta individual, combinarea ciupercilor cu alte substante poate avea un efect sinergic pozitiv.