Un cetatean turc, administrator al unei societati comerciale din Ploiesti, este suspectat ca a achizitionat si procesat aproximativ 2.000 de tone de grau, fara sa evidentieze veniturile in contabilitate.

In urma probatoriului administrat de politistii prahoveni, s-a propus si confirmat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, masura preventiva de obligare de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, fata de Y.K., de 46 de ani, cetatean turc, asociat si administrator al unei societati comerciale din Ploiesti, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, fapta prevazuta si pedepsita de art. 9 din Legea 241/2005.

In fapt, suspectul, in perioada iunie 2006 – iunie 2007, impreuna cu A.K., au procesat 933 tone de grau la punctul de lucru din comuna Bucov al societatii comerciale administrata de cei doi, faina si taratele rezultate fiind comercializate fara inregistrarea veniturilor in contabilitate.

Totodata, acesta a achizitionat fara documente legale, 1.052 tone de grau care, de asemenea, au fost procesate si valorificate fara inregistrarea veniturilor.

In acest mod, prejudiciul adus bugetului statului, prin savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, este de 318.464 lei.