Batausul care l-a bagat in coma pe politistul din Targoviste, Daniel George Uta ( zis Danezu ), a fost adus, ieri, sub escorta la Curtea de Apel Ploiesti, pentru judecarea recursului formulat de avocatii acestuia la decizia Tribunalului Dambovita de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de tentativa la omor calificat.

Unul dintre cei doi avocati ai sai, Dumitru Popa, a sustinut in fata instantei ca nu exista probe temeinice la dosar si ca Uta l-ar fi agresat pe politist din confuzie, fara intentie. Mai mult, acesta a adaugat: „Uta a devenit un mic Passaris din Targoviste numai din vina presei. El regreta fapta, care a fost comisa fara intentie, deci nu a fost premeditata. Clientul meu nu reprezinta sub nicio forma un pericol pentru ordinea publica, drept pentru care am solicitat inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara”. Vrand, parca, sa-l contrazica pe aparatorul sau, interlopul a avut, chiar in momentul intrarii in sala de judecata, un comportament huliganic, scuipandu-i pe ziaristii veniti sa afle decizia instantei. De altfel, in afara acestui gest reprobabil, din gura lui Danezu nu a iesit nicio vorba, pe toata durata procesului, avand grija permanent sa-si camufleze figura sub gluga hanoracului. La ora inchiderii editiei, sentinta instantei nu fusese pronuntata.
Reamintim ca in urma lovirii cu o sticla in cap, politistul Codrut Oprea a fost dus in coma la Spitalul Floreasca, unde a fost operat, starea lui fiind in continuare foarte grava. Danezu, care ar face parte din gruparea „Ghenosu”, a mai fost acuzat si de lovirea crunta, in primavara, a fetei sefului de post din comuna damboviteana Pietrosita, victima fiind, de asemenea, internata in spital.
D. CONSTANTIN