Politia Comunitara Ploiesti, impreuna cu reprezentanti ai Serviciului Trafic-Mobilitate din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti si lucratori ai Politiei Rutiere, au desfasurat, ieri si astazi, actiuni de control privind respectarea legislatiei de catre operatorii de transport persoane cu microbuze sau autobuze(cu exceptia autovehiculelor RATP Ploiesti), precum si de catre transportatorii in regim de taxi.

Actiunile s-au desfasurat pe strazile Stadionului, Stefan cel Mare, Soseaua Vestului, Bulevardul Republicii, intre orele 07:00 si 10:00, in data de 11 noiembrie si, respectiv, pe strazile Stadionului, Alexandru Vlahuta, Buzaului, Covurlui, precum si in zonele Winmarkt Omnia, Coreco Hale, strada Democratiei, in intervalul orar 08:00-10:00, in data de 12 noiembrie 2010.

In urma acestor controale au fost constatate nereguli privind nerespectarea traseului stabilit in caietul de sarcini, utilizarea altor terminale (capete de traseu), oprirea/stationarea in alte locuri decat cele stabilite, fiind aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 2.750 lei, in baza Regulamentului de gospodarire a municipiului Ploiesti, aprobat prin Hotararea de Consiliu Local nr. 228/2006.

Asemenea actiuni de control vor continua pe intreaga raza administrativ-teritoriala a municipiului Ploiesti si in perioada urmatoare.