Sute de persoane au protestat fata de vizita Papei in Spania

Papa Benedict al XVI-lea este asteptat in Spania cu proteste. Sute de oameni au iesit in strada in orasul Santiago de Compostela pentru a protesta fata de vizita de astazi a Suveranului Pontif. Manifestantii erau militanti pentru drepturile homosexualilor sau sustinatori ai feminismului. Ei critica Biserica Catolica pentru pozitia sa intransigenta fata de casatoriile gay si avort. De asemenea, oamenii sunt nemultumiti de costurile ridicate ale vizitei papale. Ei acuza Guvernul ca arunca banii pe astfel de evenimente, cand tara trece printr-o grea perioada de recesiune.

Un avion cu 68 de pasageri s-a prabusit in Cuba

Un grav accident aviatic a avut loc, ieri dimineata, in Cuba. Un avion de linie cu 68 de persoane la bord s-a prabusit. In urma incidentului nu au existat supravietuitori. Avionul apartinea companiei AeroCaribbean si plecase din Santiago de Cuba cu destinatia Havana. In momentul producerii accidentului, in aparatul de zbor se aflau 57 de sud-americani, 10 europeni si un asiatic. Autoritatile cubaneze au deschis o ancheta pentru a afla cauzele care au provocat accidentul.

Indonezia: O noua eruptie a vulcanului Merapi: Au murit peste 50 de persoane

Vulcanul Merapi, din Indonezia, face noi victime. O alta eruptie produsa joi a ucis peste 50 persoane si a afectat viata oamenilor din zona. Bilantul total al victimelor produse de vulcan s-a dublat astfel peste noapte si a ajuns la aproape 100 de morti. Vulcanul indonezian Merapi a erupt pentru prima data pe 26 octombrie. Unii oameni au decis sa-si paraseasca locuintele si sa plece in zone mai sigure. Altii au ramas la casele lor, dar traiesc mereu cu frica. Oamenii se intreaba cum isi vor reface vietile, dupa ce vulcanul se va potoli. Activitatea vulcanica a pus pe jar si companiile aeriene. Ele se tem ca cenusa ridicata in aer ar putea compromite zborurile din regiune.

Tunel al drogurilor intre Mexic si SUA

Imaginatia traficantilor de droguri uluieste. Americanii au descoperit un tunel subteran de peste o jumatate de kilometru lungime, prin care tone de marijuana treceau granita din Mexic spre Statele Unite. Tunelul drogurilor uneste doua depozite, unul situat in California, iar celalalt in Mexic. Pentru ca transporturile sa fie cat mai rapide si mai sigure, traficantii au amenajat pe sub pamant si o cale ferata rudimentara. In plus, au dotat tunelul cu sisteme speciale de ventilatie si iluminare. Descoperirea tunelului a inceput printr-o operatiune a trupelor speciale. Totul a pornit de la un pont, in urma caruia politia a inceput filajul. Imediat a fost clar ca in depozitul californian se intampla ceva ilegal. La un moment dat, o camioneta suspecta a plecat din parcare. Agentii au urmarit masina si au oprit-o la un punct de control. O captura impresionata, dar si un motiv suficient pentru a incepe perchezitia. In depozit au mai fost gasite inca 15 tone de marijuana. Dupa ce au cercetat, in amanunt, cladirea, politistii au aflat si de unde veneau drogurile. Va pot asigura ca in cartelurile drogurilor sunt niste oameni foarte suparati ca au pierdut atatea tone de marijuana. Este o confirmare ca statul California ramane principala poarta de intrare a drogurilor in Statele Unite. Acum patru ani, politistii au descoperit aici un tunel similar de peste un kilometru si jumatate lungime.

Cursa spectaculoasa pe o autostrada din Florida

Cursa ca-n filme pe o autostrada din Florida. Patru hoti de masini au fost arestati dupa cemai multe echipaje de politie i-au urmarit peste o jumatate de ora. In cele din urma vehiculele politiei au inconjurat masina fugarilor si l-au fortat pe sofer sa opreasca. Nu inainte, insa, ca raufacatorii sa loveasca alte cateva autoturisme, in incercarea de a se face nevazuti. Cursa s-a terminat cu bine, din fericire, fara ca nimeni sa fi fost ranit.