Pedelistul Silviu Prigoana poate sa stea linistit, cel putin pana in primavara anului 2011, in privinta contractului de salubrizare pe care il are cu Primaria Ploiesti. Incheiat in aprilie 2010, in urma unei negocieri directe, contractul are termen de valabilitate pana la sfarsitul acestui an, insa, din cauza modului in care se deruleaza procesele aflate pe rol intre Primaria Ploiesti, pe de o parte, si Veolia Servicii pentru Mediu (fostul operator de salubritate al municipiului) si Compania Romprest Service SA, pe de alta parte, acesta va fi mai mult ca sigur prelungit, pana la organizarea unei noi licitatii.

Potrivit unor surse sigure din cadrul Primariei Ploiesti, finalizarea proceselor – care se judeca abia pe fond, la instante din Bucuresti – licitatia pentru asigurarea serviciului de salubrizare a municipiului nu va putea fi reluata mai devreme de luna martie a anului viitor. Incremenita la stadiul „suspendata”, din luna februarie 2010, licitatia deschisa pentru salubrizare va ramane la acest nivel, chiar si la peste un an de la initierea procedurii de achizitie. Varianta gasita la inceputul acestui an era cea a impartirii orasului in doua zone de actiune, iar licitatia ar fi trebuit sa se desfasoare in functie de cele doua loturi.
Inca din prima luna de desfasurare a activitatii in Ploiesti, SC Rosal Grup SRL a avut parte de nenumarate contestatii atat in mass-media, cat si din partea alesilor locali ai PSD.
Un raport al consilierului local Ion Eparu arata ca prejudiciul creat bugetului local prin decontarea facturilor emise de Rosal Grup pana la sfarsitul lunii septembrie a depasit 2,2 miliarde de lei vechi. Mai mult decat atat, consilierul PSD a solicitat institutiilor abilitate sa demareze o ancheta in aceasta privinta, cerere ramasa, pana in prezent, fara raspuns.
V.STOICA