Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pana la aceasta ora (11.45) nu au aparut probleme deosebite de fluenta a traficului pe nicio artera rutiera importanta. Se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi, exceptie facand anumite tronsoane de drum pe care se efectueaza lucrari de reparatii, motiv pentru care circulatia auto este usor ingreunata. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN 1 – din cauza unei alunecari de teren, la kilometrul 94+350 de metri, intre localitatile Campina si Cornu, in judetul Prahova, traficul rutier se desfasoara pe un singur fir, alernativ in ambele sensuri.
• DN7 – in judetul Valcea, intre kilometrii 198 si 207 ( Calimanesti Brezoi), din cauza unor lucrari la versanti;
• DN67 – in judetul Valcea, intre localitatile Costesti si Negrulesti.
Plecarea in weekend a numerosi automobilisti va determina, probabil, aglomerarea in orele urmatoare a principalelor drumuri care duc inspre zonele turistice montane.
Pentru evitarea aglomeratiei pe D.N.1 Bucuresti – Ploiesti se recomanda folosirea rutei alternative D.N. 1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti.
In cazul aglomerarii segmentului Ploiesti – Brasov al DN1(Valea Prahovei), se poate circula pe DN 1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.
O alta ruta care poate fi utilizata pentru a se ajunge pe Valea Prahovei este D.N. 7 Bucuresti – Baldana – D.N.71 Baldana – Tirgoviste – Pucioasa – Sinaia.

Pentru evitarea implicarii in accidente rutiere grave, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta sporita, sa ruleze cu viteza adaptata conditiilor de drum, sa se angajeze in efectuarea depasirilor si a celorlalte manevre in trafic doar dupa o atenta asigurare, sa isi cupleze centurile de siguranta si sa nu conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice.