* Pe langa stres, parfumurile puternice, exercitiile fizice, consumul de branza, mezeluri si vin pot provoca dureri de cap si pot accentua migrenele. Emotiile puternice, efortul fizic intens si cofeina in exces cresc brusc circulatia sangelui la nivelul creierului si pot provoca dureri de cap sau pot agrava migrenele. Si fumatul priveaza creierul de oxigen, iar anumite substante din branzeturi fermentate, mezeluri si vin afecteaza negativ activitatea nervoasa. Orice factor de stres poate creste tensiunea cerebrala si poate provoca o migrena. Parfumurile, chiar si cele placute, pot fi responsabile de migrene, insa nu se cunosc cauzele exacte ale acestui fenomen. Si vopseaua ori anumite flori si orice mirosuri tari stimuleaza sistemul nervos intr-un mod negativ.

* Studiile de specialitate au demonstrat ca, in ultimii 10 ani, legumele si fructele contin tot mai putine vitamine si minerale.
In plus, acestea sunt foarte sensibile la prepararea termica sau la depozitarea necorespunzatoare. Astfel, o alimentatie diversificata e posibil sa nu mai fie suficienta pentru aportul zilnic optim de vitamine si minerale. Pentru persoanele care au nevoie de vitalitate, energie si un randament psihic crescut, s-a lansat un supliment de multivitamine, minerale si ingrediente naturale, care reprezinta un aport echilibrat de substante necesare pentru sustinerea capacitatii de efort fizic si intelectual a organismului.
Potrivit producatorului, suplimentul este recomandat in carentele de vitamine si minerale care pot aparea ca urmare a unei alimentatii dezechilibrate sau a unor factori precum: efortul fizic si intelectual crescut, fumatul, dietele sau inaintarea in varsta.

* Nu va incalziti nici cand stati la caldura ? E posibil sa suferiti de sindromul Raynaud. Persoanele care au tot timpul mainile si picioarele inghetate trebuie sa se fereasca de frig si sa aiba grija la alimentatie. Carnea de porc trebuie inlocuita, macar o perioada, cu cea de vita, de pui sau de peste, iar legumele nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa.

* Un dispozitiv cu ultrasunete, capabil sa detecteze cancerul uterin cu cateva luni sau chiar cu cativa ani inainte de aparitia primelor simptome, a fost construit de cercetatorii britanici de la University College din Londra. Noul dispozitiv este capabil sa detecteze primele tumori canceroase aparute in uterul unor paciente care se simt perfect sanatoase in momentul efectuarii acestor teste.