Pe parcursul anului 2010, Casa de Asigurari de Sanatate Prahova a reusit sa-si onoreze toate obligatiile contractuale catre furnizorii de servicii si de dispozitive medicale, alocand un buget mai mare decat in anul precedent. Daca in 2009, suma alocata s-a ridicat la 426,5 milioane de lei, in anul care s-a incheiat bugetul a fost de 483,9 milioane de lei.
Potrivit datelor furnizate de CAS Prahova, jumatate din suma totala a luat calea spitalelor din judet, pentru care s-au achitat servicii medicale prestate in valoare de 229,4 milioane de lei, mai mare cu circa 28 de milioane de lei fata de anul 2009. Cea mai mare suma a fost destinata Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti (85 de milioane de lei), achitandu-se integral toate drepturile salariale cuvenite personalului angajat, precum si contravaloarea bunurilor si a serviciilor necesare efectuarii actului medical.
Si numarul deciziilor eliberate pentru obtinerea diferitelor dispozitive medicale a crescut, in 2010 fiind semnate 7.699 de astfel de documente strict necesare bolnavilor cu diferite afectiuni, care au nevoie de aparate speciale. Comparativ cu 2009, si numarul asiguratilor la CAS Prahova care au solicitat decontarea tratamentelor in strainatate, pe baza formularului E 112, a crescut de la 13 la 27 de cereri aprobate.
V.STOICA