Dupa o lunga perioada de inactivitate, cauzata de o accidentare la genunchi, Marian Ararau s-a reintors la antrenamentele lui CSU Asesoft. Jucatorul a facut deplasarea la Izvorani alaturi de coechipierii sai, acolo unde alb-albastrii au intrat in febra pregatirilor, sub comanda preparatorului fizic Ronald Anzur. Tanarul pivot a recunoscut ca toata aceasta perioada de un an a fost una grea, mai ales din punct de vedere mental. Ararau a declarat ca si-a urmarit meci de meci colegii din tribuna, si spera ca in acest retur de campionat sa-si poata egala cea mai buna performanta, care dateaza dintr-o partida cu CSM Oradea, din luna martie a anului 2009.
Marian Ararau, despre revenirea la antrenamente:
” Ma bucur ca am revenit pe terenul de baschet, insa mai am mult de munca pana sa pot debuta intr-un meci oficial. Mi-a fost greu sa-mi urmaresc colegii din tribuna, fara a-i putea ajuta. Sper sa o pot face pe parcursul partii a doua a campionatului, si, de ce nu, sa-mi pot egala cea mai buna performanta. Au trecut aproape doi ani de atunci, asa ca ar fi cazul. Abia astept sa-mi cunosc mai bine toti coechipierii, intrucat, din actuala garnitura, doar alaturi de Dogaru, Burlacu si Ilic am putut evolua.”De asemenea, presedintele executiv Ionut Georgescu, a tinut sa precizeze ca CSU Asesoft a pornit deja goana dupa trofee. In ciuda incertitudinii care planeaza asupra starii de sanatate a pivotului Nikola Ilic, Georgescu s-a aratat increzator in fortele echipei campioane.
Ionut Georgescu, despre obiectivele in noul an:
” Am revenit la antrenamente, ne aflam la Izvorani si ne simtim foarte bine. Odata cu intrarea in noul an, am inceput goana dupa trofee, iar luna septembrie, atunci cand ne dorim sa participam intr-o cupa europeana, nu mai pare atat de departe. Baietii sunt increzatori in fortele lor, avem o echipa tanara, iar episodul de la Medias a fost uitat cu rapiditate. Avem atuul omogenitatii de partea noastra, si ne dorim sa atingem cat mai curand maximul de forma. Pregatirea in zapada isi va arata roadele in rezistenta si forta jucatorilor pe finalul sezonului. In privinta lui Ilic, vom avea un raspuns cat de curand. Speram totusi sa putem conta pe serviciile sale.”
Colegi de cantonament cu componentii lotului national de handbal masculin, baschetbalistii de la CSU Asesoft nu au ezitat sa schimbe pareri cu acestia. Principalul vizat de catre alb-albastrii a fost extrema dreapta a nationalei, ploiesteanul Ionut Georgescu. Fostul jucator al echipelor Uztel, Fibrex Savinesti si Steaua, actualmente la CSM Bucuresti, Ionut Georgescu s-a intretinut momente bune cu capitanul lui CSU, Catalin Burlacu.

Campionii, in topul preferintelor TVR

Asa cum era de asteptat, partidele campioanei CSU Asesoft starnesc interes maxim in randul iubitorilor de baschet. Federatia Romana de Baschet si TVR3 au intocmit ieri lista meciurilor televizate in primele patru etape ale partii a doua a campionatului.
Astfel, in primele patru runde, campioana CSU Asesoft va putea fi urmarita, in direct, pe micile ecrane, de nu mai putin de trei ori, dupa urmatorul program
etapa a 16-a: CSU Asesoft – CSU Sibiu, sambata, 15 ianuarie, ora 18:00, TVR3
etapa a 18-a: CSU Asesoft – U Mobitelco, miercuri, 26 ianuarie, ora 18:00, TVR3
etapa a 19-a: BC Timi;oara – CSU Asesoft, sambata, 29 ianuarie, ora 18:00, TVR3
Bogdan CHITIC