Dragi cititori,

acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc
punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.

De ce nu-mi acorda primaria Valea Calugareasca un teren pe care instanta mi l-a retrocedat?

„Instanta mi-a retrocedat un teren de 11.300 mp, care in prezent ii apartine Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie, insa primaria din Valea Calugareasca nu vrea sa mi-l atribuie. Aceasta doreste sa imi ofere in schimbul terenului un altul, ceea ce ma nemultumeste. De ce nu-mi da primaria terenul pe care instanta mi l-a retrocedat?”.
Aurel Tudor Stanga, sat Valea Popii – Valea Calugareasca

* * *

Domnule Stanga, de la Vasilica Neacsu – primarul din Valea Calugareasca si consilierul Maria Lastar din cadrul primariei localitatii amintite am aflat ca, intr-adevar, terenul respectiv ii apartine Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca si ca, potrivit Legii 45/2009, primaria nu poate lua niciun metru din terenul acestei institutii. De asemenea, potrivit precizarilor facute de catre interlocutorii nostri, am aflat ca in conformitate cu sentinta judecatoaresca primaria trebuie sa va atribuie un alt teren pe raza localitatii Valea Calugareasca si, mai mult decat atat, doreste sa va puna la dispozitie acest teren.