In cursul zilei de ieri, politistii din Valenii de Munte au organizat si desfasurat o actiune in comunele aflate sub coordonare pentru combaterea activitatilor ilegale cu produse din tutun provenite din Republica Moldova.
Actiunea a fost organizata in contextul masurilor intreprinse la nivel judetean de intensificare a masurilor de mentinere a ordinii si sigurantei cetatenilor in mediul rural, precum si de protejare a patrimoniului acestora.
In urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societati comerciale din comuna Gura Vitioarei, oamenii legii au constat ca aici erau oferite spre comercializare tigari fara timbru fiscal sau care aveau aplicate timbru din Republica Moldova si bauturi alcoolice spirtoase.
Intrucat nu au putut fi prezentate documente de provenienta, au fost ridicate in vederea confiscarii 27 pachete de tigari, si 10 litri de bautura alcoolica spirtoasa cercetarile fiind continuate pentru a se stabili existenta elementelor constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala.
Politistii au verificat legalitatea actelor comerciale efectuate de 8 agenti economici.
Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.200 lei, au confiscat 10 litri de bautura alcoolica spirtoasa si 600 tigarete netimbrate.