Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 9:00, in judetul Prahova, traficul rutier s-a intensificat pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Brasov. Cu toate ca la Barcanesti au fost inregistrate ieri doar 15.141 de autovehicule (fata de 16.390 vinerea trecuta), numerosi turisti au ales sa plece la munte in aceasta dimineata. Deja au inceput sa se formeze coloane de autovehicule pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei. Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care actioneaza in principalele intersectii si in zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regula, apar probleme in ceea ce priveste fluenta circulatiei.
In jurul orei 9:00, din cauza neadaptarii vitezei in curba si a nepastrarii unei distante corespunzatoare in mers, in zona Posada s-au produs doua tamponari in care au fost implicate cinci autovehicule. Nu s-au inregistrat victime, insa traficul s-a desfasurat ingreunat.
Reamintim ca pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 Ploiesti – Brasov, poate fi folosita si ruta DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele. Pentru a se ajunge in zona Bran – Moeciu se poate urma traseul A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov.
Si pe celelalte drumuri circulatia s-a intensificat, unul dintre motive fiind acela ca de astazi pana in data de 6 februarie 2011, elevii se afla intr-o vacanta intersemestriala.
In judetul Covasna, ceata care reducea vizibilitatea pe drumurile nationale 11 si 12 a inceput sa se ridice.