Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe DN1 au inceput sa se formeze coloane de autovehicule pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, in ambele sensuri de mers, dar mai ales catre Bucuresti. Numerosi turisti se indreapta catre casa, in timp ce altii vin la munte pentru a se bucura de zapada. La aceasta ora (11:30), cel mai greu se circula la Sinaia. Pentru a fluidiza traficul, politistii rutieri nu vor mai permite accesul autovehiculelor in centrul statiunii, deviindu-le pe DN1 – varianta Sinaia (prin dreptul garii).
Automobilistilor care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti (si invers) le reamintim ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti.
Din zona Bran – Moeciu se poate merge spre Bucuresti pe DN73 Brasov – Pitesti, autostrada A1 Pitesti – Bucuresti (avand in vedere faptul ca accesul in DN1 din DN73A Rasnov – Predeal se va face foarte greu in orele urmatoare).
Si pe celelalte drumuri nationale principale s-a intensificat curculatia, mai ales pe cele care duc catre Bucuresti.
Pentru astazi meteorologii au prognozat ceata, in zonele joase mai ales din sud si sud-est. Dispeceratele de politie ne informeaza ca fenomenul este intalnit in judetele Timis, Gorj si Olt.
Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa ruleze cu viteza redusa avand in vedere ca partea carosabila este pe alocuri umeda iar temperaturile scazute favorizeaza producerea poleiului.