– 31.01.2011, ora 12:24 – degajare ţurţuri în municipiul Ploieşti
În municipiul Ploieşti, strada Poştei echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru degajare ţurţuri la o societate comercială.

– 31.01.2011, ora 22:06 – incendiu casă particulară în comuna Poienarii Burchii
În comuna Poienarii Burchii, strada Pioreşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar S. Elena.
Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi bunuri de uz casnic.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 4.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.
Nu s-au înregistrat victime.

– 01.02.2011, ora 03:28 – incendiu tablou electric în municipiul Ploieşti
În municipiul Ploieşti, strada B-dul Petrolului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un tablou electric din cadrul unei asociaţii familiale.
A ars izolaţia din plastic a conductorilor din componenta tabloului electric, valoarea pagubelor fiind de 500 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza tabloului de distribuţie cu defecţiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.
Nu s-au înregistrat victime.

– 01.02.2011, ora 05:41 – incendiu torcătorie în municipiul Ploieşti
În municipiul Ploieşti, strada Vlad Ţepeş, echipajele de pompieri au intervenit cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o torcătorie, proprietar G. Gheorghe, ulterior incendiul s-a propagat la alte 3 locuinţe, proprietari B. Gheorghe, M. Adrian şi Grădiniţa nr. 28.
Au ars:
– la torcătorie acoperişul din astereală lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, 5 utilaje specifice şi 300 kg deşeuri lână;
– la B. Gheorghe au ars aproximativ 10 mp acoperiş din astereală lemn cu învelitoare tablă;
– la M. Adrian aproximativ 20 mp acoperiş din astereală lemn cu învelitoare tablă;
– la Gradiniţa nr. 28 tâmplăria PVC şi s-a deteriorat peretele pe o suprafaţă de apoximativ 10 p.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 500.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 150.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.
Nu s-au înregistrat victime.

Echipajele SMURD au intervenit în 19 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.