Politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica au actionat ieri pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice in localitatile Filipestii de Padure, Filipestii de Targ si Manesti. Activitatile au fost desfasurate in colaborare cu jandarmi dar si cu reprezentanti ai mai multor institutii: Directia Silvica Prahova, I.T.R.S.V. Ploiesti si G.N.M. – C. J. Prahova.
Actiunea a vizat taierile ilegale, sustragerile de arbori, precum si verificarea existentei si legalitatii documentelor de insotire a materialelor lemnoase.
Astfel, oamenii legii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 6.000 lei si au confiscat material lemnos in valoare de 270 lei.
In timpul actiunii a fost depistat A. Marian, din Filipestii de Padure, care detinea la domiciliu o cantitate mare de material lemnos fara documente legale de provenienta.
A. Marian a fost sanctionat contraventional cu amenda. Totodata, a fost luata masura complementara a confiscarii materialului lemnos, care a fost predat in custodie Ocolului Silvic Campina.
In urma verificarii unei intreprinderi individuale din satul Ditesti, politistii au constatat ca agentul economic nu a respectat modul de eliberare a avizelor de insotire, motiv pentru care intreprinderea a fost sanctionata contraventional.