Dupa ce, vara trecuta, in jurul balastierelor care functionau ilegal pe teritoriul Prahovei a fost un adevarat scandal, fara sa se lase cu prea mari sanctiuni pentru aceia care aveau atributii de control in acest domeniu, prefectul judetului a readus in atentie necesitatea de efectuare de noi verificari pe aceasta tema. Anuntul a fost facut, recent, in cadrul Colegiului Prefectural, intalnire in cadrul careia sefilor de directii deconcentrate, lunar, reprezentantul Guvernului in teritoriu le traseaza diferite sarcini. Prezent la intalnirea respectiva, la momentul in care prefectul a dispus efectuarea de controale la balastiere, seful Garzii de Mediu, Stefan Popescu, n-a scos niciun cuvant. O atitudine care, de altfel, nu mai este de mirare, avand in vedere ca, de pilda, anul trecut, dupa toata tevatura in cazul descoperirii numeroaselor balastiere care functionau ilegal, Stefan Popescu s-a ales, drept sanctiune, doar cu o …mutare disciplinara de vreo trei luni in judetul Alba, dupa care a revenit pe post, desi prefectul solicitase, la Bucuresti, eliberarea din functie. Avand in vedere ca este protejat de partidul aflat la putere, Popescu este inca pe post si dupa ce, anul acesta, tot prefectul l-a dorit demis in functie, pentru ca nici acum nu s-a gasit vinovatul in cazul recentei poluari din municipiul Ploiesti.
Revenind la efectuarea de controale la balastiere, prefectul a subliniat ca este nevoie de verificarea activitatii acestora, dar si sa se stabileasca in cazul gropilor pentru care s-a luat decizia de umplere cu diverse materiale care este natura materialelor folosite.
In consecinta, ramane de vazut care vor fi rezultatele controalelor la care va trebui sa participe si Stefan Popescu, in colaborare cu sefii altor institutii care au atributii de verificare in privinta modului in care se fac exploatarile la carierele de nisip si pietris. Va reamintim ca, anul trecut, de pilda, la jumatatea lunii mai, in urma unor controale au fost descoperite o serie de balastiere care functionau ilegal, fapt pentru care s-a dispus si intocmirea unor dosare penale.
N.D.