NATO a bombardat, din greseala, rebeli libieni

NATO a bombardat din greseala un convoi al rebelilor libieni, accident care a dus la moartea a cinci persoane si ranirea altor 22, in urma exploziei. Atacul a avut loc pe o sosea din estul tarii. Incidentul i-a nemultumit la culme pe liderii rebeli, care spun ca NATO nu le acorda suficient sprijin si din acest motiv pierd teren in fata trupelor loiale lui Muammar Gaddafi. In paralel, oficialii turci au propus un plan de incetare a violentelor, care presupune retragerea armatei libiene din orasele asediate si crearea unor coridoare umanitare pentru distribuirea de ajutoare. Rebelii cer insa, in continuare, demisia lui Gaddafi.

Nicolas Sarkozy, catre un jurnalist: Iti sparg fata!

Nicolas Sarkozy s-a saturat sa se vorbeasca urat despre sotia lui. Ajuns la capatul nervilor, presedintele francez l-ar fi amenintat pe editorul unei publicatii ca-i „sparge fata”, daca mai scrie urat despre Carla Bruni, se arata intr-o noua biografie a liderului francez. Se pare ca jurnalistul ar fi numit-o pe sotia presedintelui „devoratoare de barbati”. Scandalul ar fi pornit de la un articol publicat de Le Point, care oferea „24 de sfaturi pentru Sarkozy, inainte de casatoria cu Carla Bruni”. Unul dintre sfaturile pentru liderul francez era sa nu ii faca cunostinta sotiei sale cu Barack Obama, cu fiii lui, sau cu orice alt barbat seducator. “Acest articol este o mizerie si ar trebui sa-ti sparg fata pentru ca l-ai scris”, i-ar fi spus presedintele Sarkozy jurnalistului francez care, la randul sau, a intrebat: “Ma amenintati, domnule Sarkozy?”. “Da, pentru ca meriti. Si nu stiu ce ma opreste sa te lovesc”, a raspuns liderul francez. „Nu aveti de ce sa va simtiti insultati, nici dumneavostra, nici Carla Bruni”, ar fi replicat editorul. „Sunt covins ca v-ati enerva foarte tare daca as scrie si eu ca sotia dumneavoastra este o femeie usoara care se culca cu toata lumea si care ar vrea sa faca sex cu copiii dumneavostra”, ar mai fi spus Sarkozy. Carla Bruni Sarkozy, in varsta de 43 de ani, a capatat reputatia unei femei usoare, dupa o serie de relatii amoroase cu Mick Jagger, Eric Clapton si Donald Trump.

Noul presedinte din Kosovo este femeie

Parlamentul din Kosovo a ales joi noul presedinte al tarii, in persoana lui Atifete Jahjaga. Noul conducator este de sex feminin si ocupa functia de general de politie. In urma cu o saptamana, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala alegerea lui Behgjet Pacolli in functia de presedinte al tarii, decizie care a declansat o adevarata criza politica in Kosovo. Potrivit asistentului sau, Pacolli va candida la urmatoarele alegeri prezidentiale, deoarece este convins ca nu a incalcat Constitutia.

Japonezii au suportat un nou cutremur de 7,1 grade

Japonia a fost zguduita de un nou cutremur mare. Seismul cu magnitudinea de 7,1 a lovit nord-estul tarii. Patru oameni au murit si 132 au fost raniti. Regiuni vaste au ramas fara electricitate, iar panica a pus stapanire pe oameni. Casele subrezite se pot prabusi in orice moment. Seismul cu magnitudinea de 7,1 grade a avut epicentrul in nord-estul Japoniei -in zona deja devastata de cutremurul din 11 martie. Trepidatiile s-au simtit pana in capitala Tokyo – oras situat la 350 km distanta. Oficialii au luat masuri suplimentare pentru a evita o noua criza nucleara de tipul celei de la Fukushima. Centrala nucleara de la Higashidori, centrala nucleara de la Onagawa, centralele Fukushima Daiichi si Daini au fost inchise din cauza cutremurului. Dupa mai multe verificari, guvernul a linistit populatia. Noul seism nu a avariat nici un reactor si nici nu a agravat situatia de la Fukushima.